June 12 | by Georgeta Paunescu
Veep – S3E9/10 – Final de sezon

Se unește Selina Meyer cu Casa Albă și primește funcția de Președinte al Statelor Unite! Era firesc să se întâmple, mai ales la final de sezon Veep, pentru că, nu-i așa, umorul ce va urma în sezonul următor ne așteptăm să fie și mai plin de savoare. Era de așteptat să se întâmple, dar parcă nu acum, nu încă. A fost destul de simplu. POTUS a renunțat, iar Selina a devenit Președinte. Deja? Da.

Ființa nevăzută dar atât de des menționată a dispărut din peisaj pentru moment și uite-așa Selina are cazia de a face spectacol la un alt nivel, superior. Un spectacol care costă în rândul cetățenilor, o aventură ce ar trebui să fie traversată responsabil. De când o știm, Selina își dorea cu disperare să scape de poziția de Vice și să devină Președinte. Își dorește însă cu adevărat să facă asta, având în vedere ce o așteaptă? Se va descurca, cu siguranță, în stilul ei propriu, adesea superficial.

Pentru a deveni populară însă, are nevoie de susținerea cetățenilor, iar echipa ei știe prea bine acest lucru. Cât despre Selina, nu prea vede ce ar trebui să mai perfecționeze în acest sens, că doar:
“Sunt normală! Pot fi atât de populară!”
Drept mărturie lada care îi dă bătăi de cap lui Gary de fiecare dată când încearcă să o ridice. Atât de autentic, rustic chiar!

O cutie care costă doar vreo 1200 de dolari, iar întreaga situație Quincy QQQ devine o ambuscadă a comediei înregistrată de telefonul uitat al jurnalistului și publicată online, determinând-o pe Selina să-și alinte echipa tulburată așa cum știe mai bine: numindu-i perdanți.

Jonah își caută un loc de muncă unde să poată fi apreciat la adevărata sa valoare, doar că ratează la capitolul bun simț față de mama ta. Secvențele în care Selina află minunata veste că va conduce Statele Unite e pur și simplu captivantă. Râstele protagonistei sunt atât de naturale și specifice încât nu au cum să nu-ți rămână în minte. Un râs isteric, grosolan al unui om nebun după puterea care îi permite să împărtășească cu noi momente de comedie desăvârșită.

Gary… Gary e neajutorat, cu sângele-i curgându-i din nas, în timp ce Selina cotrobăie prin geantă să-l ajută cum poate. Femeia asta este Președinte și simte pe pielea ei ce înseamnă acest lucru încă de la bun început. Beyonce îi trimite lui Dan un mesaj de susținere și felicitare, Katy Perry și Will.i.am, Ashton Kutcher, la fel! Doar că situația o și împietrește puțintel, iar nesiguranța nu ezită să apară destul de repede: “Și dacă nu-s pregătită?” Te adaptezi!

Dan e concediat după ce presa publică informații despre implicarea sa în publicarea poveștii torturării lui Chung Iraq. Gary face pe prințul, însă pantofii Selinei nu vor deloc să respecte farmecul Cenușăresei. Mi-aș dori ca omul acesta să-și revină cumva și să fie pus într-o lumină mai bună în viitor, fiindcă în acest episod pare să-și fi atins punctul maxim al suportabilității de victimă.

Au fost două episoade care încheie un sezon foarte bun, extrem de distractive, în care s-au spus și replici drăguțe și în care Selina se mai bucură cât poate de libertatea de a nu trăi Președinția la cote maxime, fiindcă din sezonul următor atribuțiile serioase vor începe să apară și poate și rateurile vor fi la locul lor. Va fi foarte interesant să o urmărim evoluând în noua funcție și aplicându-se pe sine într-un nou context, cu umorul de rigoare.

Leave a Reply

— required *

— required *

Despre Noi
Iti oferim articole, recenzii (reviews) si stiri despre serialele tale preferate in fiecare zi. Afla totul despre serialele noi si in top, citeste recomandari si participa in comunitatea serialelor!
Seriale
Copyright © 2013-2014 - Seriale Punct Ro - Toate drepturile rezervate.