February 13 | by Denisia Balauta
Va mai amintiti de Man from Atlantis si Dallas?

„Man from Atlantis” este un serial SF american de doar 13 episoade și a fost difuzat pe NBC din 1977-1978, după ce filmul pe care acesta îl avea la bază fusese difuzat la începutul anului 1977.

Protagonistul producției este Patrick Duffy și interpretează rolul unui bărbat amnezic căruia i-a fost dat numele de Mark Harris și a fost considerat ca fiind singurul supraviețuitor din Atlantis. Acesta avea abilități excepționale și neobișnuite – putea respira sub apă, avea o forță incredibilă, mâinile și picioarele sale erau asemănătoare unui liliac, ochii îi erau neobișnuit de sensibili la lumină, dar înota ca un delfin.

Alături de el a jucat și Belinda J. Montgomery în rolul lui Dr. Elizabeth Merrill, Alan Fudge în rolul lui C. W. Crawford, dar și Victor Buono în rolul negativ al lui Schubert. Observăm că în cel de-al 12-lea episod doctorița Elizabeth Merrill, care era și protagonistă, este înlocuită de Dr. Jenny Reynolds, interpretată de către Lisa Blake Richards, iar în ultimul episod nu mai apare nici ea.

Patrick Duffy este un actor american foarte cunoscut pentru rolul interpretat în „Man from Atlantis”, care a fost anulat la începutul anului 1978, dar a intrat în istorie pentru rolul lui Bobby Ewing din „Dallas”, pe care l-a jucat din 1978-1985 și mai apoi din 1986-1991.

Încă din 1978 fenomenul „Dallas” a cucerit lumea, ajungând pe locul 3 în top-uri, în 1980. Deși acest serial a avut parte de succes, Duffy s-a retras în 1985, omorându-și personajul, dar a revenit în 1986 și a rămas alături de echipă până în 1991, când show-ul a fost anulat.

Pe acesta l-am mai întâlnit între timp într-un sitcom pe ABC, „Step by Step”, unde l-a interpretat pe Frank Lambert din 1991-1998, iar mai apoi l-am mai văzut în rolul lui Stephen Logan pe CBS, în „The Bold and the Beautiful” din 2006-2011.

După 11 ani, Patrick Duffy a revenit într-o altă producție, o continuare a Dallas-ului, care a început să fie difuzată pe TNT începând cu anul 2012 și se difuzează și astăzi. Producția a ajuns deja la cel de-al treilea sezon, a cărui premieră va fi pe 24 februarie 2014.

Vedem că deși a fost anulat în 1991, „Dallas” a rămas intipărit în inimile oamenilor și încă se tânjea după un alt serial care-i umple golul lăsat de acesta, dar cum nu s-a găsit vreunul care să se ridice la nivelul serialului care a fost extrem de cunoscut și iubit de oamenii din întreaga lume, producătorii au decis să ne înbucure din nou cu aventurile cowboy-lor de demult și acum, după mai bine de zece ani.

Le rămânem recunoscători și le suntem mulțumitori cu toții pentru nou lor proiect care ne fascinează și în ziua de azi, deși nu mai avem ocazia să-l vedem și pe marele actor Larry Hagman, binecunoscut pentru rolul lui J. R Ewing, fiindcă acesta a încetat din viață în toamna anului 2012. Atât echipa „Dallas”, cât și noi am pierdut un mare actor și un mare om în acea zi.

 

Leave a Reply

— required *

— required *

Despre Noi
Iti oferim articole, recenzii (reviews) si stiri despre serialele tale preferate in fiecare zi. Afla totul despre serialele noi si in top, citeste recomandari si participa in comunitatea serialelor!
Seriale
Copyright © 2013-2014 - Seriale Punct Ro - Toate drepturile rezervate.