June 5 | by Denisia Balauta
Top 10 cele mai de groaza seriale

Cum apar tot mai multe seriale de groază, care mai de care mai înfiorătoare și înspăumântătoare, m-am gândit să fac o scurtă listă a celor mai de groază seriale de până acum. De multe probabil că nu ați auzit mulți dintre voi, din cauză că sunt mult prea vechi, dar sunt cu siguranță unele dinpreferatele iubitorilor acestui gen de seriale.

 

American Horror Story (2011 – prezent)
Ar trebui să începem cu costumele de latex sau cu bufetul de creiere? La fel ca și Rubber Man, acest serial nu are în dotare nici un prizonier. Încă din primul sezon a văzut u topor înfipt în gâtul unei persoane, un schimb de focuri la școală în stil columbian și multe alte scene destul de înspăimântătoare.

 

Fringe (2008 – 2013)
Acest serial ne-a îngrozit destul de mult pe timpul difuzării sale, cu realitatea alternativă din universul lui, specializat pe arme bio specializate, însoțite pe abilități neobișnuite, cu ajutorul cărora ni s-au demonstra tot felul de modalități neobișnuite de a sfârși din viață.

 

Fear Itself (2008)
În cele 13 episoade ale acestui serial, alături de Mary Harron, Ronny Yu și Brad Anderson, producția antologică de pe NBC dezvăluie criminali în serie, zombie, conspirații între cartiere și secrete mortale.

 

Masters of Horror (2005-2007)
Aici avem de-a face cu cadavre care prind viață și le vedem mai apoi dansând pe bar, orgii între zombie, bebeluși diabolici, obsedați de insecte, cadavre ale soldaților cu o funcție politică și criminali în serie care mereu își greșesc țintele.

 

Millennium (1996-1999)
Protagonistul Frank Black nu era un simplu agent FBI, ci putea pătrunde în mințile infractorilor și putea vedea mai apoi viața prin ochii acestora, știindu-le mai apoi toate mișcările și planurile, dar și înțelegându-le motivele pentru care săvârșiseră infracțiunile de care erau acuzați.

 

American Gothic (1995-1996)
Acțiunea serialului este plasată într-un orășel din Trinity și vizează povestea unui șerif, a unei profesoare și a unui băiat. Pare destul de inocet totul, doar că șeriful Lucas Buck este foarte diabolic, profesoara Selena este partenera diabolică a acestuia și formează împreună un cuplu destul de periculos. Băiețelul Caleb este fiul șerifului, rezultatul violului ispășit de acestă. E greu să te decizi ce e mai înspăimântător în acest oraș, dar ideea e că pericolul este prezent acolo, indiferent de locație.

 

The X Files (1993-2002)
Ciudatul Mulder și omul de știință Dana Scully sunt amândoi agenți FBI, care și-au întâlnit rația de monștrii, demoni, clone a unor extratereștri, iar pentru aceasta trebuiau să mulțumească guvernului, care-i ținea treji toată noaptea. Cei doi erau doi crucieri ai necunoscutului care nu se hrăneau cu cadavre pentru a se ține în viață, erau doi oameni cât se poate de simpli.

 

Tales From The Crypt (1989-1996)
Care ar fi situația dacă ar exista două gemene siameze, iar una dintre ele să fie bună la suflet, iar cealală să fie malefică? Cum ar fi dacă l-am vedea pe principalul criminal în serie costumat în Moș Crăciun? Sau ce s-ar întâmpla dacă o glandă de-a unei pisici a fost implantată în creierul unui om al străzii? Cum ar decurge acțiunea unui serial care cuprinde toateaceste ciudățenii, veți afla dacă urmăriți producția inspirată din Benzile desenate EC, în care ne-au onorat Robert Zemeckis, Richard Donner, Joel Silver și Walter Hill.

 

Amazing Stories (1985-1987)
Un show în care îl vedem pe Steven Spielberg, regizat de Clint Eastwood și Martin Scorsese și invitați de onoare ca și Kevin costener, Charlie Sheen și John Lithgow. Chiar dacă nu au fost toate episoadele uimitoare, cele care ne-au impresionat au făcut combinația perfectă între groază și fantezie – când un medium a contactat un criminal în serie sau când moștrii din filmele unui director de filme de groază a prins viață.

 

The Twilight Zone (1959-1964)
TV show-ul cu imaginație – cu un univers alternativ, cu cea de-a cincea dimensiune, are se desfășura pe undeva între cer și pământ, ne-au prezentat timp de 5 ani de zile aventuri îngrozitare, pe care nu cred că le vom uita vreodată.

Leave a Reply

— required *

— required *

Despre Noi
Iti oferim articole, recenzii (reviews) si stiri despre serialele tale preferate in fiecare zi. Afla totul despre serialele noi si in top, citeste recomandari si participa in comunitatea serialelor!
Seriale
Copyright © 2013-2014 - Seriale Punct Ro - Toate drepturile rezervate.