May 28 | by Andreea Doanca
Supernatural: Un sezon salvat de final?

Incredibil ce repede a trecut acest sezon! Ei bine, a venit și timpul să facem o analiză a întregului sezon 9, așa că porniți melodia ”Carry On Wayward Son” și intrați în atmosferă. Frații Winchester, ca de obicei, au trăit un iad în acest sezon. Sam aproape că a murit, iar Dean a permis unui înger să posede trupul fratelui său pentru a-l salva. Acest incident a fost sursa unui conflict tipic pentru cei doi frați, ceartă care a durat cam tot sezonul. Împăcarea nu a venit nici măcar în final, pentru că Dean a murit și a devenit demon. Încă mă trec fiori!

O să încep cu o nemulțumire, și anume, lipsa de schimbare din evoluția relației dintre Sam și Dean. Nu ai cum să nu îi iubești pe băieții aștia pentru că ai petrecut 9 ani de zile împreună cu ei, iar eu personal, voi avea întotdeauna o slăbiciune pentru duo-ul acesta care luptă pentru binele lumii fără a primi nimic în schimb. Problema este că cei doi nu par să învețe din această lungă experiență. Cum se desfășoară relația lor? Ei bine, de obicei, unul îl minte pe celălalt, care la un moment dat descoperă minciuna, iar apoi urmează o confesiune care se finalizează de obicei cu Dean în lacrimi.

Acest scenariu s-a repetat pe parcursul sezonului 9. Sam în cele din urmă a lăsat-o baltă, fiind conștient că este mult mai greu să repare situația, așa că au continuat să își facă treaba, lăsând la o parte neînțelegerile. În afara faptului că Dean l-a mințit în legătură cu Gadreel, Sam a mai fost supărat și din pricina faptului că a fost salvat, el dorindu-și să moară. Sam era furios pe Dean pentru că a făcut tot ce i-a stat în puteri pentru a-i salva viața și nu cred că este o atitudine corectă. După cum am văzut în finalul sezonului, Sam îl cheamă pe Crowley și pare a fi pregătit să îi întoarcă favoarea fratelui său.

Probabil că transformarea lui Dean în demon îl va determina pe Sam să treacă peste toate aceste supărări, însă cum rămâne cu lipsa lor de comunicare? Nu sunt prea optimistă, deci nu cred că vom vedea sinceritate din partea celor doi. Situația lui Dean este un factor major în această situație, însă chiar dacă nu ar fi demon, tot cred că s-ar minți unul pe celălalt.

Deși frații Winchester au părut a fi statici, Jared Padalecki și Jensen Ackles au avut prestații excepționale. Ackles a fost mai amuzant ca niciodată în rolul lui Dean și a fost nevoit să ducă personajul într-o zonă mai întunecată datorită Semnului lui Cain și al First Blade. Padalecki a avut și el ocazia să scoată personajul din rutina cu care ne-am obișnuit. Atunci când Gadreel l-a posedat și se afla pe locul șoferului, Sam a devenit alt om și a fost un moment plin de umor acela în care Padalecki imita modul în care Tahmon Penikett interpreta personajul.

În viitor vom vedeam mai mult un Dean negativ, pe măsură ce va descoperi cum e să fii demon. Să sperăm că Dean va primi cu brațele deschise această nouă situație și nu va lupta constant să își mențină latura umană. Vom avea niște scene de excepție! Această schimbare de situație cu Dean devenit demon ne demonstrează tuturor că ”Supernatural” mai poate!

Deși finalul a aparținut lui Sam și Dean, restul sezonului a fost dedicat îngerilor și demonilor. S-a revenit de prea multe ori la intrigile Metatron vs. Castiel și Crowley vs. Abaddon, iar astfel Crowley și Castiel au furat întreaga atenție. parcă ei ar fi fost personajele principale! Ambele personaje s-au dezvoltat enorm și au fost protagonistele unor scene de impact. Una din scenele cu cel mai mare impact emoțional a fost aceea în care Castiel s-a luptat cu adaptarea sa la statutul de om, stârnind râsul de foarte multe ori. Castiel o dă în bară din când în când, dar este o sursă de inspirație, un personaj curajos, puțin ciudat, toate acestea făcând din el un personaj atât de atrăgător.

Până și Crowley a văzut cum e să fii om! Sheppard a fost tot timpul genial ca Rege al Iadului, dar sezonul acesta a întrecut orice așteptări. Ne-a oferit conversații aspre, replici tăioase, iar eu nu am avut nicio îndoială că o va învinge pe Abaddon. Apropo de ea, ”Supernatural” a avut o distribuție excepțională de guest star-uri. Alaina Huffman a fost vicleană ca Abaddon, iar în tabăra îngerilor, Curtis Armstrong a fost genial ca Metatron. Acestora li s-au alăturat și Timothy Omundson, Felicia Day, Tahmoh Penikett, Osric Chau și Kavan Smith.

Supriza sezonului! Richard Speight revenind în rolul lui Gabriel. Actori magnifici și un final de nivel înalt nu pot șterge faptul că întreg sezonul a fost demodat. Monștrii săptămânii au fost prea mulți, plus că scenariștii nu au fost prea inspirați în a-i alege. Pe măsură ce se luptau cu vampiri și demoni, frații Winchester au devenit din ce în ce mai lipsiți de sentimente. În loc să încerce să exorcizeze demoni, cei doi îi omorau fără să stea pe gânduri. Asta s-a întâmplat înainte ca Dean să primească Semnul lui Cain și înainte ca Sam să fie aproape ucis. E adevărata că trecerea timpului i-a asprit ca oameni, dar misiunea lor rămâne aceeași: aceea de a salva oamenii de rău.

După 9 ani de ”Supernatural”, serialul a dovedit că încă mai are potențial pentru a ne fascina, însă trebuie să ofere mai multe intrigi și să renunțe la conținutul de umplutură. Sezonul 9 ar fi fost mai bun dacă ar fi avut 13 episoade. Au existat momente extreme, bune și rele, momente pline de tensiune, dar și momente plictisitoare.

 

Leave a Reply

— required *

— required *

Despre Noi
Iti oferim articole, recenzii (reviews) si stiri despre serialele tale preferate in fiecare zi. Afla totul despre serialele noi si in top, citeste recomandari si participa in comunitatea serialelor!
Seriale
Copyright © 2013-2014 - Seriale Punct Ro - Toate drepturile rezervate.