June 13 | by Andreea Doanca
Silicon Valley in topul preferintelor dupa primul sau sezon!

După un start decent, comedia lui Mike Judge a câștigat repede putere și simpatie în rândul fanilor, devenind după numai câteva episoade una din cele mai reușite comedii actuale. Silicon Valley urmărește viața și incidentele unei noi companii tehnologice formată din niște leneși instabili și ciudați, făcându-ne cunoștință cu o serie de personaje care au evoluat enorm pe parcursul a doar 8 episoade.

Sezonul 1 a fost în primul rând caracterizat de curaj pentru că a introdus extrem de multe personaje. Actorii s-au acomodat repede și au evoluat repede, existând anumite elemente care au influențat, cum ar fi colegul de cameră asiatic, Big Head. În general, personajele principale au fost cele care au primit cea mai mare atenție în fiecare episod, însă trebuie precizat faptul că doar Richard, Erlich și într-o mică măsură Jared, au avut cu adevărat o poveste în acest sezon.

Am fost martori la transformarea lui Richard dintr-o persoană timidă și un programator mediocru, la un CEO, dar și la transformarea lui Erlich dintr-o persoană enervantă, orgolioasă și lăudăroasă, la același înfumurat, însă unul cu valori. Jared a devenit dintr-un membru al echipei invizibil și insipid, la o prezență importantă în cadrul echipei. Retrospectiv, călătoriile lui Richard și Erlich s-au potrivit foarte bine în contextul întregului sezon, însă la început a fost cam plictisitor și monoton să îi vedem pe toți dând dovadă de incompetență.

Dinesh și Gilfoyle au fost mai puțin dezvoltați, fiind personaje care în principal au fost sursa gafelor și glumelor prin rivalitatea dintre ei. Prezența lor a fost o încărcătură semnficativă de umor în fiecare episod, momente dintre care menționăm acea dilemă a lui Dinesh de a se culca sau nu cu iubita lui Gilfoyle.

Când vine vorba de umor, Silicon Valley este o comedie, așa că glumele au fost din ce în ce mai bune cu fiecare episod care trecea. De la acea poantă cu masturbarea și studiul asupra acesteia, la Erlich care amenința copiii cartierului, la satira adusă la adresa industriei tehnologice, râsetele nu au întârziat să apară. Până la urmă, asta este cel mai important lucru pentru o comedie. Să stârnească râsul! Deși inițial a existat o tendință către domeniul workaholic-ilor, Silicon Valley și-a găsit menirea și a oferit telespectatorilor umor centrat pe personaje într-un mod original. Incidentele care l-au avut ca protagonist pe Jared este un exemplu potrivit pentru asta!

Au existat și câteva momente mai puțin echilibrate și câteva aspecte netrate în afara personajelor abandonate. Efortul sau încercarea de a construi o situație romantică între Richard și Monica este unul aceste cazuri, la fel ca și dispariția personajului Peter Gregory. Desigur că situația celui din urmă nu a putut fi evitată din cauza decesului actorului Christopher Evan Welch, însă rămâne ca un testament al talentului său impactul pe care dispariția personajului l-a avut asupra dinamicii serialului. Monologul său cu Burger King rămâne unul din momentele de triumf ale acestui sezon.

Silicon Valley a început bine și a încheiat și mai bine primul său sezon. A oferit nenumărate glume, poante, satire, mai mult sau mai puțin cu conotații sexuale, la care se adaugă dinamica personajelor realizată cu măiestrie. Cam asta este rețeta pentru a deveni una din cele mai bune comedii ale HBO, credem noi.

Leave a Reply

— required *

— required *

Despre Noi
Iti oferim articole, recenzii (reviews) si stiri despre serialele tale preferate in fiecare zi. Afla totul despre serialele noi si in top, citeste recomandari si participa in comunitatea serialelor!
Seriale
Copyright © 2013-2014 - Seriale Punct Ro - Toate drepturile rezervate.