May 7 | by Andreea Doanca
Religii din Game of Thrones

Dragi fani ”Game of Thrones”, după îndelungi cercetări am reușit să punem la punct un articol dedicat în întregime religiilor din Cele Șapte Regate. Curiozitatea mă măcina, așa că am decis să fiu la zi cu tot ceea ce înseamnă religie în ”Game of Thrones”.

Oamenii din Westeros aparțin la diferite religii, însă cea predominantă este The Faith of The Seven, credință bazată pe cele șapte fațețe ale unui singur zeu și reprezentată de simbolul unei stele în șapte colțuri. Înainte de apariția acestei religii, indigenii din Westeros venerau The Old Gods of the Forest. Aceștia sculptau chipurile zeilor în acei arbori specifici pădurilor lor, mai exact în Pădurile Zeilor. The First Men, adică primii oameni veniți în Westeros din Essos, au devenit adepți ai Old Gods. Familia Stark și ceilalți descendenți ai First Men încă venerează acești Old Gods.

În Iron Islands, femei și bărbați cred în The Drowned God care trăiește în adâncul mării. Când Ironborn mor sunt luați în adâncul mării, unde sărbătoresc alături de sirene. R’hllor este Zeul Roșu al flăcării și umbra de pe Marea Îngustă. Acest zeu s-a stabilit în Westeros prin intermediul lui Lady Melisandre și Thoros of Myr, fiind promovat ca un zeu iertător, dar care cere sacrificii și distrugerea celorlalți zei.

Se spune că Children of Forest dețin Greensight, abilitatea de a prevesti viitorul. Câțiva oameni din spatele Zidului, cum ar fi Orell Sălbaticul, își schimbă pielea și pot intra în mintea animalelor. Preoții zeului R’hllor se zvonesc a fi capabili de a învia morții, în timp ce vrăjitorii din Qarth au și ei puteri magice impresionante.

The Old Gods of the Forest

Cine venerează acești zei? În principal vorbim despre cei din Nord, în special Sălbaticii, la care se adaugă câțiva oameni din sudul Westeros-ului. Zeii acestei religii nu au nume și sunt extrem de numeroși, însă de reținut este faptul că rugăciunile și ofrandele se desfășoară în fața arborilor-inimă sau în fața acelor arbori cu frunze roșii ”weirwoods”. Unii cred că Old Gods au putere în locul în care figurile de pe arbori pot vedea, așa că în Sud, unde toți acești arbori au fost tăiați, Old Gods nu mai au nicio putere. Important este faptul că Old Gods sunt conectați cumva cu wargs, iar acest lucru a fost demonstrat de Bran Stark.

The Faith of the Seven

Această religie susține că există un singur Zeu care are 7 diferite fețe: Mama, Tata, Războinicul, Fierarul, Fecioara, Bătrâna și Străinul (moartea). Oamenii îi exprimă credința în acești zei în biserici împărțite în șapte părți și sunt îndrumați de preoți și preotese denumite ”septons” și ”septa”. Religia este condusă în King’s Landing de către High Septon of the Great Sept of Baelor și un consiliu cunoscut sub numele de Most Devout.

The Drowned God

Învățăturile acestei religii sunt urmate de cei de pe The Iron Islands, adică de către Ironborn. The Drowned God luptă contra The Storm God, un zeu diabolic al furtunilor care dorește să distrugă vasele Ironborn. Principala învățătură a acestei religii se referă la îndemnul de a intra în posesia altora cu forța, câștigând ”iron price”. Cu alte cuvinte, sunt încurajate jafurile și războaiele în numele acestui zeu.

R’hllor

Adepții acestui zeu cred de fapt în doi zei care sunt într-o luptă eternă. Astfel, inamicul lui R’hllor este The Great Other, un zeu al morții. R’hllor, Lordul Luminii, Zeul Focului și al Umbrei, Inima Focului, este un zeu popular în Essos și nu foarte cunoscut în Westeros. Potrivit spuselor preoților roșii, R’hllor este gardianul umanității, luptând împotriva morții și a întunericului. Este un zeu iertător care cere sacrificii enorme, pentru care însă oferă putere și viață.

Se spune că R’hllor va fi în această luptă continuă cu The Great Other până când Azor Ahai se va întoarce cu Lightbringer pentru a ridica dragoni din piatră. Lightbringer este sabia de foc pe care legendarul erou Azor Ahai a primit-o după ce a înfipt sabia în propria soție ca sacrificiu pentru zeul său. Inamicul său, The Great Other se presupune că este zeul White Walkers și liderul lor. Night’s King, care apare ca lider al White Walker, este cel mai probabil The Great Other.

The Great Stallion

Este o zeitate venerată de Dothraki și arată importanța cailor în cultura acestui popor. Dothraki cred că un Stallion îi va uni pe toți Dothraki sub un singur Khalasar, un singur Khal și vor merge către marginea Pământului. Nenăscutul fiu Rhaego al lui Daenerys Targaryen a fost vehiculat ca fiind Stallion Who Mounts The World, însă s-a dovedit a fi un monstru după acest ritual de încercare în a-i salva viața lui Khal Drogo.

Leave a Reply

— required *

— required *

Despre Noi
Iti oferim articole, recenzii (reviews) si stiri despre serialele tale preferate in fiecare zi. Afla totul despre serialele noi si in top, citeste recomandari si participa in comunitatea serialelor!
Seriale
Copyright © 2013-2014 - Seriale Punct Ro - Toate drepturile rezervate.