February 28 | by Andreea Doanca
The Red Road, un debut invaluit in mister!

Miniseria ”The Red Road” ne-a împins, încă de la premiera sa, într-o lume plină de mister, într-o situație complicată, care devine mai complicată până la finalul primului episod. Vorbim despre un show care tratează probleme de familie, cultură, ambiguitate morală și acțiuni menite să îmbunătățească situațiile respective.

Premisa principală este că, în teritoriul dintre New York și New Jersey, fostul Khal (Jason Momoa) este Philip Kopus, mai sus menționatul fost deținut care avea legături atât cu lumea triburilor Lenape, cât și cu lumea criminală. Kopus este însărcinat cu supravegherea ”fratelui său” (Zahn McClaron), după ce acesta comisese o crimă. Între timp, ofițerul de poliție Harold Jensen (Martin Henderson) se confruntă cu o soție alcoolică (Julianne Nicholson) și o fiică adolescentă rebelă, Rachel (Allie Gonino), în timp ce este nevoit să rezolve și crime. Situația se agravează atunci când Rachel refuză să se despartă de iubitul ei Junior, care era Indian American. Mama ei se ocupă de această ”problemă”, iar Junior ajunge un cadavru pe marginea șoselei. Oare Kopus va închide gura martorilor, sau pregătește ceva mai sinistru? Cam aceasta ar fi intriga principală.

Primul episod a funcționat ca o prezentare a personajelor principale, fiecare parte din viața lui personală. Un rezumat, o tactică sigură în ceea ce privește obținerea unui echilibru între universul personajelor și povestea principală. A fost ceva de genul: acesta este…, iar cam asta e viața lui. Au existat și cîteva abateri de la această structură bine conturată, acestea devenind cele mai interesante momente ale episodului. Un exemplu potrivit ar fi scena în care Jean decide, spre surprinderea tuturor, să părăsească scena crimei/accidentului, băută fiind. Un alt exemplu poate fi interacțiunea misterioasă dintre Kopus și tânăra aventurieră Rachel. Aceste scene sugerează că aparențele ascund mult mai mult decât descrierea introductivă ne arată.

În ceea ce privește precauția, toată lumea a adoptat o astfel de atitudine. Momoa intră în pielea personajului extrem de bine, iar Henderson aduce o oare tandrețe rolului ce se presupunea a fi unul stoic. Nicholson sparge instalația de apă, când sub influența alcoolului cade peste țevi, o scenă care inspiră tristețe pentru că aflăm motivul pentru care Jean suferă atât de mult. Se pare că fratele ei murise din cauza drogurilor, o asemănare cu Kopus, al cărui tată era și el un dependent. În rolul mamei este Tamara Tunie, dar personajul nu a avut parte de prea multă acțiune în acest prim episod, în afara faptului că a oferit informații despre celelalte personaje.

Din puntul de vedere al lipsei de fler artistic și a excesului de asprime, ”The Red Road” se aseamănă cu ”Low Winter Sun”. Și nu vorbim despre acea asprime sălbatică cu multe cadavre, ci despre cât de serios este totul în acest serial. Există totuși, o mulțime de lucruri de explorat în acest serial, în special viața triburilor.

Pare a fi genul de serial care dă impresia că există mereu ceva mai mult decât suntem lăsați să credem. Până și titulatura de erou și anti-erou este neclară. Nu vorbim despre un thriller polițist, deci băieții buni și băieții răi nu sunt delimitați, ceea ce este un punct forte, după părerea mea, pentru că ne dă ocazia să săpăm mai adânc în istoria evenimentelor și a relațiilor dintre personaje.

Urmăriți trailer-ul aici!

Leave a Reply

— required *

— required *

Despre Noi
Iti oferim articole, recenzii (reviews) si stiri despre serialele tale preferate in fiecare zi. Afla totul despre serialele noi si in top, citeste recomandari si participa in comunitatea serialelor!
Seriale
Copyright © 2013-2014 - Seriale Punct Ro - Toate drepturile rezervate.