June 12 | by Andreea Doanca
Power – S1E1 – Episodul pilot

Încă din primele minute ale primului episod din ”Power” este indicat faptul că serialul nu este despre ”West Wing” sau despre construirea Hoover Dam. Rapperul Curtis Jackson, cunoscut sub numele de 50 Cent, este unul din producătorii executivi ai serialului și nu în ultimul rând muza acestui show.

”Power” este despre un traficant de droguri. James St. Patrick este un mogul care vrea să devină extrem de bogat prin deschiderea unui club select, a cărui clienți să fie doar elita orașului New York și astfel să poată renunța la activitățile ilegale. În mod cert, meseria sa din timpul zilei se bate cap în cap în hobby-ul său din timpul nopții, iar trecutul îl urmărește constant.

Unele scene arată în genul acelora din clipurile muzicale ale anilor ’90, iar serialul nu dă dovadă de imaginație și creativitate, bazându-se pe elemente ca limuzine, Chivas Regal și prostituate. Totuși, nu este chiar imposibil de vizionat. Nu este ”Breaking Bad” și nici nu este acea lume a afacerilor de elită ca cea a Oliviei Pope! Există un anumit sentiment de comfort atunci când te confrunți cu lucruri stabile, iar unele teme, cum ar fi banii, crimele și sexul nu se demodează niciodată. ”Power” este un dezmăț în ceea ce privește toate aceste clișee ale genului, dar folosind sinceritatea, nu cinismul.

Mr. Jackson este un fost dealer care devenise star rap și om de afaceri, după ce a fost împușcat, înjunghiat și arestat de mai multe ori. Nu este un personaj principal, dar Kanan este prietenul din copilărie al lui James. Este un criminal din clasa inferioară care își ispășește pedeapsa într-o închisoare federală. Fiul lui Kanan lucrează pentru James, acesta  încearcând să îl protejeze de partea întunecată a afacerilor și îl folosește doar ca șofer.

James, a cărui poreclă este Ghost, are aspirații mari, mai înalte ca cele ale partenerilor săi și este convins că va deveni un mare antreprenor prin deschiderea unei noi afaceri. Ghost vrea să deschidă Truth, un club select în miezul districtului. Seamănă cât de cât cu Lemond Bishop, afaceristul-criminal din ”The Good Wife”, cel mai probabil din pricina faptului că Courtney Agboh, creatorul ”Power”, a fost scenarist și producător pentru drama de pe CBS.

James are un partener în lumea traficului, un bun prieten din copilărie, Tommy, care se simte comfortabil și fericit în această lume a ilegalității și vede afacerea clubului doar ca pe o modalitate de a spăla banii. Tasha, soția lui Ghost, are aceeași părere. Să vorbim puțin și despre principala prezență feminină! Tasha este plăcerea vinovată a acestui serial, o combinație între Lady Macbeth și o Real Housewife of Atlanta. Atunci când mama ei, o femeiă acră, Estelle, o avertizează pe Tasha că deschiderea clubului îl va aduce pe soțul ei în situația de a fi înconjurat de femei tinere, fotomodele, Tasha afișează o atitudine disprețuitoare.

James este un infractor fără scrupule care are o parte sentimentală și privește clubul ca fiind visul neîmplinit al tatăului său. Are și el propriile vise pierdute care sunt în mare parte despre Angie, prima lui dragoste care plecase departe. Angie apare din nou în viața lui, însă James nu are habar de faptul că aceasta este avocat, sau mai bine spus procuror însărcinat cu misiunea de a aresta și distruge traficanții de droguri ai orașului.

1 Comment
Leave a Reply

— required *

— required *

Despre Noi
Iti oferim articole, recenzii (reviews) si stiri despre serialele tale preferate in fiecare zi. Afla totul despre serialele noi si in top, citeste recomandari si participa in comunitatea serialelor!
Seriale
Copyright © 2013-2014 - Seriale Punct Ro - Toate drepturile rezervate.