June 16 | by Georgeta Paunescu
Penny Dreadful – S1E6 – Mina striga fara oprire!

Chiar și după 6 episoade din acest sezon e greu să găsești un personaj principal prin mulțimea de personaje care interacționează în serial. Dacă episodul trecut a oferit destule răspunsuri pe care le tot căutam, iată că în acest episod presiunile asupra Vanessei continuă, pentru că, nu-i așa, Sir Malcolm vrea cu orice preț să-și găsească fata!

După alte și alte încercări de conectare cu Mina, Vanessa este răpusă din nou de strigătele fetei, însă îi este foarte greu să și descifreze toate aceste mesaje. Tot ce-i poate spune este că ceea ce se întâmplă are legătură cu o ambarcațiune pe care sunt înregistrate fapte dubioase. Avem parte și de prezența lui Dorian, care preferă să fie pictat, în detrimentul fotografierii. Chipul său care se vrea a fi fermecător, dar care ascunde bătrânețea, reușește să atragă o invitație la cină din partea Vanessei.

Ethan și Brona își aprofundează relația și se pare că au atât de multe în comun! Printre carcateristicile și lucrurile pe care le împart se numără și Dorian, căci de, amândoi au întreținut relații cu el! La cină, atmosfera e încărcată de zâmbete și voie bună, mai ales în ceea ce-l privește pe bătrânul Dorian.

Ambarcațiunea pe care Vanessa și Sir Malcolm o găsesc este încărcată cu trupuri „adormite”. Deși Sir Malcolm simte că Mina se află printre acestea, fata nu e de găsit. Larma iscată îi cam deranjează pe vampiri, așa că aceștia ripostează și se declanșează o confruntare monstruoasă în care tot dubioasele creaturi au de pierdut.

Victor Frankenstein este abordat de o tânără actriță care îi solicită ajutorul. Tot ea îl dezamăgește când o vede pe ascuns sărutându-se cu un bărbat. Ce-i cu omul ăsta?! De asemenea, Van Helsing povestește foarte la subiect despre comportamentul vampirilor și, mai mult, insistă asupra faptului că vrea neapărat o consoartă. Cât mai repede! Multă filosofie în aceste episod. Ba între Frankenstein și Van Helsing, ba între Dorian și Vanessa… Se discută subiecte despre religie, ritualuri, despre diferențele de identitate. Conversații cu-adevărat plăcute pentru un serial de groază.

În urma turului de vizitare a tablourilor, joaca atinge cote extreme. Să mai descriu cum Vanessa îi taie pieptul lui Dorian, se desfată cu sângele lui, după care este preluată de creatură? Vocea care preia controlul asupra femeii o întreabă cu ce fel de jocuri se delectează, determinând-o să fugă și să-l lase pe dragul de Dorian însângerat, holbându-se la tablouri. Și, uite-așa, Vanessa ajunge la Sir Malcolm, arătând de parcă ar fi stat pe stradă o săptămână, posedată, cu ochii aceia imposibil de descris cu care ne-a obișnuit încă de la început. Episodul următor promite alte și alte astfel de ședințe însoțite de groază și de secrete care strigă din toți rărunchii.

Leave a Reply

— required *

— required *

Despre Noi
Iti oferim articole, recenzii (reviews) si stiri despre serialele tale preferate in fiecare zi. Afla totul despre serialele noi si in top, citeste recomandari si participa in comunitatea serialelor!
Seriale
Copyright © 2013-2014 - Seriale Punct Ro - Toate drepturile rezervate.