February 21 | by Georgeta Paunescu
Navarro si evolutia dramelor politiste

“Navarro” este o serie polițistă franțuzească, difuzată între anii 1989 și 2007, timp de 18 sezoane, fiecare episod având câte 90 de minute. Personajul principal este Antoine Navarro, un comisar de poliție care își desfășoară activitatea în Paris, rol interpretat de actorul Roger Hanin. În rol secundar s-a făcut remarcată actrița Emmanuelle Boidon, cea care juca rolul fiicei comisarului, Yolande Navarro.

Seria a avut un real succes, mai ales în Franța, mulți dintre telespectatorii și fanii înrăiți deprinzând obișnuința de a urmări fiecare episod seara, alături de prieteni, familie, producția reușind să transmită starea de reciprocitate și confort necesară pentru a capta atenția. Navarro este un personaj impunător, statutul de comisar accentuând trăsăturile sale de persoană diplomată, care impune respect.

Roger Hanin se descrurcă admirabil interpretând acest rol, ascunzându-și vârsta cu fiecare prezență și excelând la capitolul credibilitate și sinceritatea reprezentației. Serialul impune o stare de neliniște datorită enigmelor omniprezente, dar care constituie unul dintre cele mai valoroase aspecte. Deși unii fani au început să se detașeze de ultimele sezoane care nu au reușit să le mențină apetitul în continuare, există un procent semnificativ ce a rămas captivat de scenariile propuse, adulmecând din plin noi investigații, modalități de rezolvare, mistere, indicii și personaje criptice.

Analizând producția prin prisma perioadei în care a fost difuzată, observăm că aceasta era una inovatoare, cu o propunere scenaristică unică, iar relația construită între Navarro și publicul său, cât și povestea ce aliniază cele două părți pe o frecevență unitară, au reprezentat un farmec greu de observat în altele. Un comisar cu un fler nemaipomenit, care te invită să i te alături în aventurile sale, atașându-te de el fără să-ți dorești să te opui.

Roger Hanin s-a retras de pe scena actoriei în 2008, declarând că realizările sale descriu o carieră impresionantă și că își propune să lucreze la un alt proiect extrem de important: să trăiască și să profite de timpul liber care până în acel moment nu i-a permis să facă toate lucrurile dorite. Actorul a câștigat premiul pentru “Cel mai bun actor dintr-o serie” în anii 1990 și 1997, la festivalul 7 d’Or (eveniment de decernare a premiilor asemănător cu Premiile Emmy), a primit “Premiul Special” pentru filmul “Train d’enfer” la Festivalul Internațional de Film de la Moscova și o nominalizare la Globurile de Aur pentru aceeași producție în anul 1985.

Leave a Reply

— required *

— required *

Despre Noi
Iti oferim articole, recenzii (reviews) si stiri despre serialele tale preferate in fiecare zi. Afla totul despre serialele noi si in top, citeste recomandari si participa in comunitatea serialelor!
Seriale
Copyright © 2013-2014 - Seriale Punct Ro - Toate drepturile rezervate.