June 16 | by Andreea Doanca
Halt and Catch Fire – S1E3 – Misterul lui Joe

Cu un episod pilot care a încurajat o revoluție și un al doilea care a instigat la așa ceva, Halt and Catch Fire revine cu un al treilea episod care oprește planul lui Joe, Cardiff Electric încercând să protejeze capitatul de risc investit în Pc-ul lor portabil. Între timp, Gordon și Cameron se confruntă cu propriile probleme atunci când încearcă să își depășească limitele și să reușească să facă invenția să funcționeze.

Până la acest moment, episodul ” High Plains Hardware” este cel mai slab deși se face responsabil de un oarecare progres în privința personajelor care până acum nu au stârnit niciun interes. Donna este cea care are parte de cea mai mare cantitate de material în acest episod. Este descrisă ca un geniu datorită găsirii soluției pentru placa de bază a lui Gordon, dar primește și o intrigă secundară nu foarte plăcută atunci când este nevoită să manevreze situația cu pasărea moartă din fața casei. Decizia ei de a salva pasărea ar putea prevesti un eveniment în viitorul apropiat, însă pentru moment, voi considera acest eveniment ca pe un exemplu al voinței Donnei de a face ceea ce trebuie.

În afara acestor aspecte, facem cunoștință cu mama Donnei și cu un fost iubit al ei, pe nume Hunt, despre care mama ei avea o părere foarte bună, preferându-l pe el în locul lui Gordon. Subtilitatea din această scenă este foarte frumos interpretată, mama Donnei fiind o persoană manipulativă și tăioasă, fără însă să spună un cuvânt negativ la adresa lui Gordon. Este clar că aceasta este de părere că Hunt a fost o partidă bună pentru Donna, pe care însă a ratat-o.

Îmi place direcția spre care se îndreaptă personajul Donnei, iar acest episod o prezintă ca pe o persoană cu adevărat sclipitoare, dar pe care circumstanțele o împiedică să aibă ascensiunea profesională pe care o merită. Toate acestea, alături de căsnicia ei aflată într-un impas și de stresul lui Gordon de la locul de muncă, vor constitui un cadrul interesant al vieții Donnei. Va interesant să vedem cum aceste aspecte vor evolua și cum vor afecta personajul în sine.

John primește și el partea lui de acțiune în acest episod în care i se permite să arate mai mult decât un șef lunatic. Această față a personajului a fost singura înfățișată din momentul în care Joe a ajuns la conducere. Îl vedem pe John punându-și în practică abilitățile sale de vânzător, doar pentru ca în cele din urmă să fie din nou eclipsat de Joe, iar apoi să se afle într-o poziție glorioasă. Scena lui alături de Cameron este excelent interpretată, însă este una inutilă. În timp ce pentru Joe reprezintă un punct definitoriu în ceea ce privește conflictul, perspicacitatea mutuală în afaceri a celor doi ar putea reprezenta o bază a unui parteneriat pe termen lung.

Oricât de interesant ar fi să cunoaștem cât mai multe despre aceste personaje, principalele trei personaje ale serialului se dovedesc a fi mai problematice în acest episod. Joe are un monolog bunicel, însă acest episod pare a fi mai axat pe explorarea capacităților sale sexuale, prezentându-le ca fiind punctul său forte, în opoziție cu mintea lui. Este o dinamică interesantă, dar faptul că Joe folosește sexul pentru a face ca anumite afaceri să fie în favoarea sa nu este o alegere care îl va ajuta permanent. Foarte repede lucrurile se pot schimba!

La toate acestea se adaugă decizia impulsivă a lui Cameron de a ieși în oraș cu acei drogați. Aceste scurte povești sunt nefinalizate, însă efectul dorit pare să fie inducerea faptului că Cameron a depășit deja acest stil de viață. Faptul că are o slujba și muncește cu drag nu susținea suficient acest lucru. Îmi place că s-a explorat această noțiune, însă executarea ar fi putut fi mai eficientă. Mi-ar face plăcere ca în viitorul apropiat să găsească și o soluție pentru problema ei cu BIOS, pentru că în toate cel trei episoade s-a chinuit să găsească o rezolvare. La un moment dat, va deveni plictisitor să o tot vedem cum scrie și șterge coduri în continuu.

Trecem și la Gordon, care ajunge într-o situație neplăcută, aceea de a fi nevoit să concedieze majoritatea colegilor. Este amuzant să îl observi pe Gordon cum se chinuie și se stresează să facă față ba unei concedieri, ba unei probleme tehnice. Relația lui Gordon cu Brian se conturează din senin, iar urmările sunt ușoare (accidentul de mașină). La fel ca și povestea lui Cameron cu acei drogați, și această poveste are fața unei oportunități de a repoziționa personajul într-o modalitate foarte rapidă, care ar fi avut un efect mai impresionant dacă ar fi cerut mai mult timp.

În timp ce acest episod a acordat mai multă atenție personajelor neglijate până acum, întrebări interesentate despre personajele principale și-au făcut loc. Răspunsurile la aceste întrebări au fost dezvăluite prea repede pentru ca acțiunea să treacă la următorul pas.

Leave a Reply

— required *

— required *

Despre Noi
Iti oferim articole, recenzii (reviews) si stiri despre serialele tale preferate in fiecare zi. Afla totul despre serialele noi si in top, citeste recomandari si participa in comunitatea serialelor!
Seriale
Copyright © 2013-2014 - Seriale Punct Ro - Toate drepturile rezervate.