June 2 | by Denisia Balauta
Game of Thrones – S4E8 – Marea confruntare

„Mountain and Viper” a fost un episod excelent din toate punctele de vedere, chiar și pentru cei care au citit cărțile. La fel ca în „The Red Wedding” și săptămâna aceasta a existat foarte mult potențial, drept dovadă căderea lui Oberyn care a avut un impact puternic asupra noastră, impact pe care cărțile nu l-ar putea prezenta.

Din toate punctele rezonabile de vedere, știm cu toții că victoria lui Oberyn a fost înscenată, mai ales dat fiind faptul că era pusă în joc și viața lui Tyrion. Încă strigă o parte din noi că aceste personaje clișeu nu-și au locul în „Game of Thrones”. Cu toții se așteptau încă de la începutul acestui sezon ca acea luptă să aibă loc, deci nu era nimic imprevizibil – fapt nespecific „Game of Thrones” unde surprizele se țin lanț.

Nu s-a ajuns încă nici la cel de-al 9-lea episod (care de obicei ar trebui să fie cel mai tragic și fascinant) și cu toții se așteptau să vadă săptămâna aceasta marea confruntare dintre cei doi. Și da, ce mai luptă! Îi dăm voie acestui show să-și omoare personajele – tocmai în același sezon în care au fost și introduse – într-un mod cât se poate de sadic și de grețos. Această scenă chiar a fost greu de privit. Cred că vouă vi s-a întors stomacul (la fel ca și mie) în momentul în care Oberyn a avansat în interogarea pe care o făcea.

Acesta l-a determinat pe Ser Gregor să-l implice și pe Tywin în toată povestea, fapt ce a trezit acea privire plină de spaimă de pe fața lui Tywin, care se vede pus în fața faptului împlinit, odată acuzat. În momentul imediat următor îl vedem pe Oberyn căzând la pământ. Știm cu toții că nimic nu este sigur în acest show. Nu contează că este un personaj vechi sau unul mai nou, niciodată nu se știe cum și când va înceta din viață. Poate că mai sunt persoane care au crezut că-l vom vedea în mai multe episoade pe acest Oberyn, pentru simplul fapt că a apărut în serial doar sezonul acesta, dar se pare că s-au înșelat, sfârșitul i-a fost mai aproape decât credea(m).

Episodul de săptămâna aceasta nu a fost special doar datorită acestei lupte epice, ci și datorită încheierii multor altor intrigi. Când am văzut aceasta mă temeam ca nu cumva să se încheie toate intrigile din acest sezon. Nu spun că nu-i vom mai revedea pe Roose și Ramsay Bolton, dar din scena dintre ei tindeam să cred că acum vor apărea pentru ultima dată.

Haideți totuși să vorbim și despre sărmanul Jorah. Cine este de părere că Dany a fost prea dură cu el? Bine, știm că a fost mai mult vina lui în această privință, fiindcă nu i-a spus care a fost adevărata înțelegere dintre el și Regele Robert, când a întâlnit-o prima dată. Acest aspect ar fi trebuit lămurit cu mult înainte, mai ales acum când Ser Barristan făcea parte din cortegiul ei.

Bănuiesc că de fiecare dată când Jorah i-a salvat viața lui Dany s-a aflat în pericolul de a fi executat. Acesta a fost cadoul lui pentru ea – viața lui. Mda… cu toate acestea nu o vedem pe Dany părând mult prea recunoscătoare pentru cele sacrificate de acesta pentru ea. Pentru prima dată în ultimii ani, în acest episod o vedem fără sfătuitor la dreapta ei.

Acest eveniment a fost destul de sfâșietor și probabil cel mai emoționant moment din tabăra ei, din ultima vreme. Și acesta a reprezentat un moment în care am crezut că se mai sfârșește o poveste în acest episod.

În concluzie, aș dori să menționez încă o dată că datorită fiecărui personaj, semnificativ sau mai puțin semnificativ, acțiunea din acest episod a luat o uimitoare amploare și ne-a încântat cu noi evenimente previzibile și împrevizibile. A fost un episod excepțional și cu toții cred că l-am urmărit cu plăcere.

 

Leave a Reply

— required *

— required *

Despre Noi
Iti oferim articole, recenzii (reviews) si stiri despre serialele tale preferate in fiecare zi. Afla totul despre serialele noi si in top, citeste recomandari si participa in comunitatea serialelor!
Seriale
Copyright © 2013-2014 - Seriale Punct Ro - Toate drepturile rezervate.