May 5 | by Georgeta Paunescu
Game of Thrones – S4E5 – Surprize neplacute

Se întâmplă vreo câteva evenimente inevitabile în acest episod din “Game of Thrones”, cel mai previzibil fiind încoronarea lui Tommen. Cu această ocazie, am urmărit și o conversație între Cersei și Margaery, una care s-a dovedit a fi foarte iscoditoare. Cersei îi transmite că Tommen e mai bun, mai priceput, că va avea nevoie de o regină pe măsură. Draga de Margaery, nici nu se gândise la una ca asta, în inocența ei!

Află și Daenerys de moartea lui Joffrey, în cele din urmă. Drumul unei astfel de vești se pare că durează vreo trei episoade prin acele părți. Pe lângă asta însă, e înștiințată și că sclavii eliberați în episodul trecut au fost înlănțuiți din nou, iar persoana pe care o lăsase la conducere în Astapor a fost detronată. Dany are dreptate, cum ar putea fi ea o regină nemaipomenită pentru cele șapte regate, dacă nu e în stare să controleze situația sclavilor pe care i-a eliberat? Stai liniștit, Dany, n-o să ajungă în King’s Landing, cel puțin nu prea curând!

Mă așteptam ca Cersei să nu se mulțumească doar cu a-i cere lui Jaime să se răzbune în numele impresiilor ei nefondate, ci să încerce să-i atragă de partea ei pe cei trei judecători, chiar dacă nu în mod explicit neapărat. E clar că asta face, dar cel mai mult mi-e teamă de judecata lui Oberyn, cel de-al treilea jurat. Sansa are parte doar de “surpize, surpize!” în ultima vreme, una mai neplăcută ca alta. Nu doar că Littlefinger a pus la cale otrăvirea lui Joffrey, a răpit-o pe Sansa și a dus-o în Vale, în casa mătușii Lysa, oferindu-ne un fals sentiment de reuniune de familie, dar acesta pare un diavol împielițat.

Cu ani în urmă, tot el a convins-o pe Lysa să-și omoare soțul, femeia fiind îndrăgostită până peste cap de el. Slăbiciunea ei, instrumentul lui. Problema acesteia nu ar fi atât de gravă și periculoasă dacă gelozia care o macină nu s-ar asupri asupra Sansei. În fine, după o noapte a nunții înfocată, cu țipete de pasiune care sperie auditoriul, devine și mai paranoică, acuzând-o pe Sansa că s-a culcat cu soțul ei. Cred că un mariaj cu Tyrion i-ar fi fost superior benefic decât unul cu Robin, așa cum îi este sortit Sansei.

Arya!! Ok, lista ei cu oameni cărora trebuie să le vină de hac m-a amuzat, mai ales că Joffrey e și el prezent, cum ea încă nu știe că nu va mai avea un astfel de prilej. Ah, da, și nu ezită să-l informeze pe the Hound că și el figurează pe listă. Simpatic moment, dar lecția principală vine din partea acestuia, care îi aduce la cunoștință că e indicat să poarte armură. Ador relația celor doi.

Ce-a fost scena aceea cu Pod dând foc unui iepure pe motiv că nu știe să gătească? Am avut impresia că urmăresc o variantă sitcom a unui show intitulat “joaca de-a tronurile”. Finalul episodului este probabil cel mai dinamic, cu Jon Snow și oamenii lui atacându-i pe răsculații lui the Night’s Watch. Credeați că Bran va rămâne prizonierul lui Locke (sună ca o predestinare)? Ei bine, Hodor este eroul zilei, după ce îi nimicește gâtul răptorului. Și când mă gândeam că am văzut destule, iar episodul se va încheia molcom, uite-l pe Jon cum își înfige sabia în capul lui Karl, într-un cadru terifiant! După incendierea casei lui Craster și moartea lui Rast, Jon îl regăsește pe Ghost, în sfârșit! Putem să-l numim un final fericit?

Leave a Reply

— required *

— required *

Despre Noi
Iti oferim articole, recenzii (reviews) si stiri despre serialele tale preferate in fiecare zi. Afla totul despre serialele noi si in top, citeste recomandari si participa in comunitatea serialelor!
Seriale
Copyright © 2013-2014 - Seriale Punct Ro - Toate drepturile rezervate.