April 28 | by Georgeta Paunescu
Game of Thrones – S4E4 – Cucerindu-l pe viitorul sot

Dacă episodul trecut din Game Of Thrones avea de toate, iată că cel de-al patrulea episod al acestui sezon vine încărcat cu tot ceea ce aveau nevoie fanii să vadă aproape cu disperare. Ne apropiem de miezul sezonului, era și cazul. Jaime continuă să se antrezene cu Bronn și este convins, în cele din urmă că Tyrion e nevinovat, chiar dacă Cersei o ținea tot pe-a ei. O fi din cauză că și-a pierdut fiul și nu-i mai pasă pe cine ucide (important e ca o viață sau mai multe să plătească) sau o fi din cauză că așa e ea… ilogică?

Acum nu-l mai vrea doar pe Tyrion fără suflare, ci și pe Sansa. Dacă în episodul trecut, Jaime era un păcătos notoriu, aruncat într-o postură artificială de către realizatorii serialului (cine credeau ei că le-a dat crezare prezentând-o pe Cersei ca pe o mini sfântă, iar pe Jaime ca pe un rău necesar?; mai bine respectau scenariul din carte și gata!), iată că acum omul revine la ipostaza de erou cu care ne-am obișnuit, cerându-i lui Brienne și Podrick să o apere pe Sansa. Mai mult, îi oferă și una dintre cele două săbii Valyrian, pe care Brienne o botează “Oathkeeper” în cel mai cald mod cu putință! Ea și Podrick fac echipă bună și rar întâlnim oameni de cuvânt în acest serial, deși laitmotivul acestui episod este loialitatea. Toate acestea în timp ce Cersei se degradează și își pierde și ultima picătură de latură interesantă. Și toate acestea chiar dacă nu vom putea spune niciodată dacă Jaime este într-adevăr bun sau Jaime e rău. Pentru că e și bun și rău, după caz, a dovedit-o în nenumărate rânduri.

Eh, am ajuns și în punctul destăinuirii. Littlefinger povestește scenariul pe care fanii l-au întors pe toate fețele de la moartea lui Joffrey. O fi el un diavol, dar nu e singurul, a avut niște ajutoare foarte implicate în conspirație. Așadar, Dontos nu doar că a răpit-o pe Sansa, după care a primit ce merita, normal, dar este și cel care a înmânat arma crimei gâtului sfios și nepriceput al Sansei. Dacă tot mi s-au confirmat ipoteze legate de lănțișorul ce avea implantat și o nestemată otrăvitoare printre celelalte, am impresia că serialul nu a ascuns probele suficient de bine. Nu știu, parcă a dat fiecare detaliu prea pe față. Sau suntem noi prea buni observatori și critici? Suntem, suntem.

Olenna… Vă mai amintiți conversația avută cu Sansa, despre cât de îngrozitor este să omori pe cineva la propria-i nuntă… Vorbele erau, din start, o introducere către ce avea să urmeze și o confirmare că ea este suspecta principală. Era chiar momentul în care a sustras cristalul și a avut parte și de o scenă în care avea toate șansele să-l introducă în paharul lui Joffrey, ceea ce a și făcut. După care strigătul fals care anunța moartea lui Joffrey a dat-o de gol complet (chiar dacă ne-a distras atenția secvența cu plăcinta). Iar acum știm sigur că ea este făptașa pentru că o asigură pe Margaery că Tyrion nu este vinovat.

Margaery, că tot veni vorba, deja se pregătește pentru cel de-al treilea soț, furișându-se în dormitorul lui Tommen. Ehe, lucrurile revin la normal în Game of Thrones. Bietul copil, s-a trezit cu o nebună pe cap, una care se pricepe la a seduce băieții inofensivi! Iar faza cu pisica, oricât de zglobie ar părea, intervenția animăluțului în discuția celor doi aduce o doză de pericol straniu. Nu pot să nu remarc însă iscusnța cu care Margaery se apropie de Tommen, așa, prietenește, cu chicoteli și sărutări pe frunte…

Pe alt plan, cel războinic, avem parte de răpirea lui Bran de către un personaj de-a dreptul malefic, unul care bea vin din craniul lui Jeor Mormont (urâtă secvență!) și ordonă înjunghierea lui Hodor în nenumărate rânduri. Ce să zic, un om care creează spectacol în jurul său. Odios! Ah, tradiția asta cu sacrificatul bebelușilor mă omoară! Și uite-așa, mai apare un White Walker diabolic care va înspăimânta peisajul de acum încolo. Nu are o față deloc prietenoasă, spre să nu-l vedem prea des. Dany e de o contradicție copleșitoare. Pe de o parte, e prezentat într-o lumină eroică atunci când îi eliberează pe sclavi, o acțiune demnă și admirabilă, dar cealaltă fațetă a sa e în stare să “distribuie” răzbunare oriunde e nevoie!

Suspansul privitor la soarta lui Tyrion continuă… și cine știe ce ne mai rezervă următorul episod.

1 Comment
Leave a Reply

— required *

— required *

Despre Noi
Iti oferim articole, recenzii (reviews) si stiri despre serialele tale preferate in fiecare zi. Afla totul despre serialele noi si in top, citeste recomandari si participa in comunitatea serialelor!
Seriale
Copyright © 2013-2014 - Seriale Punct Ro - Toate drepturile rezervate.