May 26 | by Andreea Doanca
The Following: Impresii despre sezonul 2

Până la final administrând câte o doză de șoc, răsturnări de situație și multe înjunghieri, ”The Following” a făcut tot ce i-a stat în putință pentru a menține entuziasmul și noutatea pe tot parcursul sezonului 2. A fost în primul rând un sezon care a încercat să nu repete bătăile din sezonul 1 și să îl mențină pe Joe Carroll în acțiune ca o forță vitală, astfel personajul fiind nevoit să se reinventeze și să își schimbe motivația de mai multe ori de-a lungul sezonului.

Principalul simbol al stângăciei care caracterizează acest serial a rămas același, categorie în care includem evident cursul încercărilor de salvare cu final nefericit. Eroii noștri nu au reușit să se ridice la nivelul pe care îl așteptam cu toții, însă de această dată, nu putea fi totul rezumat la situația în care Joe este mereu cu un pas sau doi înaintea tuturor. A fost doar Ryan Hardy încercând să facă pe eroul ca de obicei, însă fără succes. În final, dacă Ryan nu ar fi dat-o în bară în nenumărate rânduri, nu ar mai fi existat serialul! Un serial care are nevoie de asemenea situații pentru a supraviețui devine o povară.

În primul rând, orice polițist sau agent în afara lui Ryan este inutil. Cineva pus să păzească un martor important? Este omorât cât ai clipi! Protecția poliției este un nimic, la fel ca și finalul acțiunii eroului nostru de fiecare dată când pornește să facă toată treaba de unul singur. Ryan, Mike și Max reușesc într-adevăr să elimine câțiva răufăcători, însă ținta principală reușește să scape de fiecare dată. Plus că orice persoană legată de ei, la un moment dat va reuși să se elibereze! Nu mă înțelegeți greșit! Aceste tactici sunt folosite în extrem de multe filme și alte seriale, însă problema este faptul că în ”The Following” au devenit un stil de viață, povestea principală. Faptul că eroii nu învață din propriile greșeli nu face decât să diminueze potențialul acestora. În ciuda eliminării câtorva lideri ai unor secte, știm cu toții că Ryan nu va fi capabil să se impună decât în ultimul episod, unde este pus față în față cu Joe.

Lăsând la o parte criticile, trebuie să vorbim și despre lucrurile bune. Deși unele alegeri nu meritat în ceea ce privește consecințele, Mandy de exemplu, faptul că Joe a fost plimbat prin tot felul de locuri a fost o alegere potrivită. Joe a fost chiar nevoit la un moment dat să joace rolul unui servitor, unui subordonat, atunci când a fost acceptat într-un noul cult. A început ca un pustnic cu barbă în Arkansas, iar mai apoi a fost ademenit să iasă la lumină cu promisiunea unei noi familii. Ce a urmat? O viață din nou pe fugă, în căutarea unoi adăpost ascuns. În tot acest timp, am făcut cunoștință cu carisma și puterea de manipulare a lui Joe, atunci când a reușit să devină liderul unui cult a cărui membri i-a transformat din cantori în mercenari.

Un alt aspect care mi-a plăcut în acest sezon 2 a fost legătura dintre Joe și Emma, relație care a devenit din ce în ce mai puternică, însă sarea și piperul au fost reprezentate de faptul că nu puteam ști sigur dacă lui Joe chiar îi pasă de Emma sau doar o folosește. Probabil ca i-a păsat atunci când a întâmpinat momente dificile, însă la final, atunci când Joe află că Claire încă trăiește, expresia feței îl trădează. Da, era timpul ca Emma să plece, iar dacă ne uităm în trecut, Claire era cu siguranță persoana care trebuia să o omoare.

Claire a fost o piesă importantă a finalului de sezon. Femeia care a ieșit din ascunzătoare pentru a aranja lucrurile nu a reușit decât să le înrăutățească. Ceva tipic acestui serial! Claire și-a riscat siguranța pentru a-l omorî pe Joe, doar pentru ca în penultimul episod Ryan să piardă șansa de a-l omorî pe Joe din pricina ei. În final, este capturată și pune multe vieți în pericol, iar mai apoi este de acord ca Ryan să îl lase pe Joe în viață.

Finalul sezonului a fost unul potrivit. Bănuiesc că în următorul sezon vom avea parte de multe scene cu Ryan și Joe în echipă, probabil în situații în care Ryan va avea nevoie de experiența lui Joe pentru a prinde un nou criminal în serie. Kevin Bacon și James Purefoy dau bine pe ecran împreună, însă a fost ciudat faptul că alianța lor a venit imediat după cel mai diabolic gest al lui Joe: acel filmuleț prezentat întregii lumi în care a ucis un ministru și pe fiul acestuia.

Relația lui Ryan și Carrie a fost un alt aspect important al acestui sezon. A fost plăcută acea dinamică variabilă și discomfortul dintre cei doi atunci când venea vorba de încredere. Apropo de povești secundare, Lily și grupul ei de psihopați au fost extraordinari! Ce a fost surprinzător în cazul acestora a fost faptul că au existat atâția ani fără a se manifesta, având în vedere cât de diabolici erau.

”The Following” a lăsat la o parte scenele horror din sezonul 1 și a realizat un sezon 2 mult mai variat. Deși a reparat greșeala din sezonul 1, nu a reușit să distribuie un sezon de excepție. Multe lucruri au rămas în ceață, cum ar fi Mandy, acea femeie pe care Ryan a luat-o ostatică la un moment dat, sau Agent Mendez. Per total, lucrul cel mai deranjant poate când vine vorba despre ”The Following” este faptul că nu poți avea încredere în eroi. De fiecare dată când Ryan, Mike sau Max, sau toți trei, intră într-o încăpere cu armele pregătite, mă aștept să nu îl prindă pe cel vizat.

Leave a Reply

— required *

— required *

Despre Noi
Iti oferim articole, recenzii (reviews) si stiri despre serialele tale preferate in fiecare zi. Afla totul despre serialele noi si in top, citeste recomandari si participa in comunitatea serialelor!
Seriale
Copyright © 2013-2014 - Seriale Punct Ro - Toate drepturile rezervate.