May 9 | by Andreea Doanca
De ce merita Resurrection sezonul 2

Resurrection și-a încheiat primul sezon și răsuflă ușurat pentru că sezonul 2 a fost anunțat oficial. Deși inițial nimeni nu credea că acest serial va rezista, din pricina subiectului destul de folosit, iată că abordarea unică a temei morților reveniți la viață a avut succes. De această dată nu avem parte de zombi sau creaturi înfricoșătoare. Decedații acestui serial nu sunt chiar morți, mai degrabă putem afirma că sunt înviați!

Primele sale episoade, cu excepția pilotului, au fost cam slăbuțe și chiar eu credeam că urmează o anulare. Totuși, către final, acțiunea a devenit din ce în ce mai interesantă, în special ultimul episod. De ce au așteptat până la ultimul episod ca lucrurile să devină interesante? Nu știu, dar știu sigur că ultimul episod al sezonului a fost cel mai bun, deși ne așteptam să fie așa de la început. Aveau o premisă intrigantă ce oferea o mulțime de posibilități de explorare, însă timp de multe episoade s-au blocat pe un singur aspect. În loc să ducă ideea morților înviați la un nivel mai profund, către ceva spectaculos, scenariștii au ales să se concentreze în final pe familia Langston, al cărei tată încă încearcă să își accepte fiul reîntors.

Acum că morții apar ca ciupercile, Guvernul decide să se implice. Lăsați-l la o parte pe Jacob, pentru că un alt membru al familiei Langston a revenit din morți. Învierea Barbarei are un impact incredibil asupra fiicei și soțului ei, fiind cea mai dramatică revenire din întreg sezonul. Tot în această ultimă oră, Resurrection alege să introducă un adevărat antagonist și încheie sezonul cu un final mai mult decât misterios. Episodul ”Torn Apart” a fost per total intersant, însă acel sentiment de ciudă că ar fi putut fi așa de la început nu a putut fi trecut cu vederea. S-a irosit atât de mult timp, mai ales pe povești secundare ca cea a lui Caleb Richard care nu pare să ducă niciunde.

Revenirea printre cei vii a Barbarei Langston a fost o sursă foarte bogată de material pentru acțiune, care ar fi putut beneficia de mai mult timp pentru desfășurare. Plus că, o carantină și o vânătoare de vrăjitoare a celor înviați este mult mai antrenantă decât o serie de dezbateri în biserici, la care am asistat câteva episoade la rând. Mai picant a fost și acel moment când Maggie își cunoaște în sfârșit mama. Devin Kelly ne dă gata cu scenele sale, ilustrând excepțional de bine cât de rănită este o fiică atunci când realizează că mama ei nu este așa cum și-o imaginase ea.

Scenele secundare, mai reduse, sunt bazate pe astfel de relații și nu pe probleme de amploare, unde serialul a progresat. Alegerea de a implica Guvernul în fenomenul învierilor a fost o mișcare îndrăzneață și potrivită, permițând serialului să exploreze în sfârșit problemele profunde ale fenomenului. Imaginea cu armata aflată în orășelul Arcadia sporește tensiunea, la fel ca și acel semn de naștere misterios al lui Bellamy. Familia Thompson, grupul de oameni înviați pe care familia Langston îi găzduiește, susțin că și-au pierdut fiul, un băiețel care are un semn de naștere vizibil. Scena finală arată un semn de naștere pe partea din spate a gâtului lui Bellamy, când vehiculele Guvernului tăbărau asupra lui și a lui Jacob. Nu este clar ce înseamnă de fapt toate acestea, dar este o intrigă care ne dă de gândit până la debutul sezonului 2.

Să sperăm că Resurrection va avea o miză mare în următorul sezon și nu se va mai mulțumi cu puțin. În locul acelor intrigi limitate la nivel de personaje, acțiunea poate fi dusă la un alt nivel și poate profita de un haos pe scară largă. Am atâtea idei în această privință! Frank trebuie să își accentueze răutatea, să fie un personaj negativ în adevăratul sens al cuvântului, iar personajele puțin interesante trebuie lăsate la o parte. Acest prim sezon a fost per total cam slăbuț, însă finalul mă face să sper în continuare că Resurrection își va fructifica potențialul. Îmi place prea mult premisa!

Leave a Reply

— required *

— required *

Despre Noi
Iti oferim articole, recenzii (reviews) si stiri despre serialele tale preferate in fiecare zi. Afla totul despre serialele noi si in top, citeste recomandari si participa in comunitatea serialelor!
Seriale
Copyright © 2013-2014 - Seriale Punct Ro - Toate drepturile rezervate.