June 13 | by Andreea Doanca
Da Vinci’s Demons, un sezon 2 ambitios

Anul trecut când a debutat, Da Vinci’s Demons a fost o surpriză plăcută. Serialul de gen fantasy și-a găsit drumul după numai 8 episoade, introducându-ne în lumea mitologică a minunatelor sale personaje, iar sezonul 2 a continuat evoluția la nivel de calitate și cantitate, căci a fost un sezon plin de evenimente.

Sezonul 2 a fost extins cu două episoade față de primul, astfel că au fost introduse noi personaje, iar în teaser-ele dinaintea debutului sezonului s-au anunțat noi locații exotice. Din acel moment am realizat că acest sezon 2 are ambiții mult mai mari și iată că toate planurile au fost realizate cu succes.

Primele episoade ale sezonului au avut funcția unui epilog pentru primul sezon, prezentând consecințele conspirației Pazzi în prim plan, asta în timp ce da Vinci se folosea de magia lui pentru a salva Florența. Prietenia distantă dintre da Vinci și Lorenzo a fost testată încă de la început, când ambii au aflat că erau în același timp într-o relație cu Lucrezia. Acest nefericit incident este uitat pentru că dragostea celor doi pentru Florența este mai mare, dar prietenia tumultoasă dintre cei doi rămâne unul din aspectele cheie ale primului sezon. Drept urmare a fost o surpriză plăcută să vedem că focusul începutului de sezon a fost îndreptat către ei.

Din păcate, ambiția lui da Vinci a fost motivul pentru care cei doi au fost nevoiți să plece pe drumuri diferite. Poate fi periculos să schimbi dinamica unui serial atât de dramatic, dar a fost o modalitate reușită de a crea noi conflicte și noi relații. Lorenzo și da Vinci se despart într-un moment excepțional, în care ambii reflectă asupra evenimentelor din trecut pentru a ajunge la înțelegerea că trebuie să acționeze doar spre binele Florenței. Lorenzo îi dă lui da Vinci o sabie care inițial fusese pentru Giuliano, ca simbol al faptului că îl consideră fratele său.

Da Vinci călătorește în Lumea Nouă pentru a găsi Vault of Heaven, care se spune că conține Book of Leaves. Odată ajunși pe acest tărâm, el și Zoroaster sunt nevoiți să intre în alianță cu Riario, alianță care reprezintă unul din cele mai importante evenimente ale sezonului. Cei doi au mai interacționat în primul sezon, însă această alianță duce serialul către noi tărâmuri, ambele personaje evoluând datorită experienței, în special Riario.

În cel mai bun episod al sezonului, ”The Rope of the Dead”, soarta ambelor personaje devine mai apropiată pentru că lui Riario i se înmânează misiunea de a păcăli trei războinici Incan pentru a pune mâna pe un ser care îl putea salva pe da Vinci, care era otrăvit. Acest episod ne oferă o viziune asupra transformării lui Riario dintr-un om rău, într-un personaj nu chiar atât de rău și simpatic. Evoluția sa și complexitatea sa ca și personaj, îl fac să fie simpatizat în ciuda acțiunilor sale.

Riario a fost în centrul atenției în timpul desfășurării intrigii Inca. Am avut ocazia să aflăm mai multe detalii despre trecutul lui și suferințele sale, ceea ce ne-a determinat să îi înțelegem comportamentul. Faptul că am înțeles de ce Riario acționează în acest mod a dat o altă față faptelor sale. În special în episodul ”The Rope of the Dead” unde am putut observa furia, ambiția și determinarea de a pune mâna pe Book of Leaves. Trăirile sale ajung să fie de necontrolat atunci când își omoară iubita, Zita, pentru a-i salva viața lui da Vinci.

Uciderea Zitei este un moment crucial pentru că vedem cât de departe poate merge Riario pentru a pune mâna pe Book of Leaves. Când se dezvăluie faptul că Book of Leaves nu se află în Vault of Heaven, Riario simte cum se prăbușește cerul peste el, iar sistemul lui de principii este dat peste cap. Vorbim despre un om care a fost capabil să omoare persoana iubită pentru a obține Book of Leaves și care află că totul a fost în van. O turnură a evenimentelor demoralizatoare, dar un moment excepțional în ceea ce privește scenariul.

Călătoria lui Lorenzo și a lui Piero în Napoli nu a avut aceeași încărcătură emoțională, dar a avut momentele sale de glorie. Cei doi noi antagoniști, King Ferrante și Duke Alfonso, sfârșesc prin a se dovedi niște personaje sclipitoare. Misiunea dificilă a lui Lorenzo de a-l determina pe King Ferrante să se alăture Florenței împotriva Vaticanului a părut a fi în punctul realizării când ceva groaznic se întâmpla.

Apoi, am avut dorința Lucreziei de a-și elibera tatăl, Pope Sixtus cel adevărat, din temnițele Vaticanului. Această misiune s-a dovedit a fi extrem de dificilă și a dus în cele din urmă la capturarea ei de către Imperiul Otoman. Au existat câteva momente bune în ceea ce privește povestea ei, însă majoritatea scenelor ei au apărut realizate cu scopul de a pregăti niște intrigi mărețe pentru sezonul 3. Totuși, introducerea lui Bayezid și dezvăluirea identității mamei lui da Vinci au fost ambele momente ce au pornit din aventura Lucreziei.

Cea mai mare surpriză a sezonului a fost Nico. Capturarea sa și lunga călătorie cu Riario au fost cele mai bune lucruri care i se puteau întâmpla. Nu a fost în niciun moment piesa centrală într-o anumită intrigă, însă prezența sa a oferit tot timpul surprize. Evoluția lui în Niccolo Machiavelli nu este realizată în totalitate la finalul sezonului, însă este clar că a depășit acea perioadă a băiatului timid.

Absența continuă a lui Lorenzo din fruntea familiei Medici face ca lider al familiei să fie soția sa, Clarice Orsini. Povestea ei a inclus o mulțime de obstacole și a fost mult mai dezvoltată față de cea din primul sezon. Mulți au profitat de lipsa ei de experiență și au luat cârma. Introducerea lui Carlo Medici în intriga lui Clarice nu a fost chiar potrivită la început. Relația lor se intensifica prea repede, însă faptul că Lorenzo căuta afecțiune în altă parte, ne-a determinat să înțelegem nevoia de companie a acesteia. Din păcate, relația ei cu Carlo o duce la pierzanie, pentru că acesta o trădează și fuge cu cea mai mare parte a averii familiei Medici. Păcat, pentru că se descurca de minune la cârma familiei!

Creațiile lui da Vinci au părut inițial ridicole. Invenții ce presupuneau zile întregi de muncă, erau realizate în câteva ore, profitându-se prea mult de faptul că da Vinci este un geniu. Pe măsură ce episoadele treceau, au apărut și obstacolele importante, de natură intelectuală, cum ar fi nevoia de a învăța câteva cuvinte dintr-o limbă cu totul și cu totul nouă.

Sezonul 2 a conținut o mulțime de personaje istorice, iar scenariștii au făcut o treabă extraordinară în a jongla cu ele. Au jonglat atât de mult, în atât de multe planuri, încât importanța căpătată îi face indispensabili în acest moment.

Leave a Reply

— required *

— required *

Despre Noi
Iti oferim articole, recenzii (reviews) si stiri despre serialele tale preferate in fiecare zi. Afla totul despre serialele noi si in top, citeste recomandari si participa in comunitatea serialelor!
Seriale
Copyright © 2013-2014 - Seriale Punct Ro - Toate drepturile rezervate.