September 20 | by Georgeta Paunescu
Cele mai bune seriale: The Practice

În 1997, producătorul și scenaristul David E. Kelly a venit cu două noi show-uri TV. “Ally McBeal”, preluat de Fox și “The Practice”, difuzat de ABC. Cel din urmă a dat marea lovitură, înfățișând o altă latură a lui Kelly, oarecum surprinzătoare. Oamenii erau obișnuiți cu producțiile sale anterioare bazate pe umor, dar probabil că nu erau pregătiți pentru o abordare atât de serioasă ca în cazul serialului “The Practice”. Cu show-urile precedente, Kelley urmărea să ne amuze. Cu acesta, voia să ne înfurie, să plângem, dar mai presus de toate, să ne pese.

Ei bine, a existat destulă nebunie și în “The Practice”. Bobby Donnell (Dylan McDermott) era tânărul și idealistul avocat care, împreună partenerul său, Eugene Young (Steve Harris), și-a deschis propria companie de avocatură în Boston. Un birou mic, într-o clădire cam abjectă. Asociați ai celor doi erau Elleonor Frutt (Camryn Manheim), Lindsay Dole (Kelli Williams) și Jimmy Berluti (Michael Badalucco). Recepționera Rebecca Washington (LisaGay Hamilton) și-a luat licența în drept, de asemenea. Firma se ocupa atât de cazuri civile, cât și de infracțiuni, dar această parte din urmă i-a creat un nume sonor. Și-au format rapid reputația de avocați necinstiți (nefiind tocmai adevărat), dar pricepuți. Erau perfecționiști într-adevăr, luptând pentru oricine li se părea a fi nevinovat, însă erau nevoiți să mențină compania pe linia de plutire, așadar era cazul să mai accepte și scursuri. Pe de altă parte, nu se puteau abține să nu dezvolte o strategie de tipul “Plan B”, prin intermediul căruia influențau juriul astfel încât să creadă că o persoană apropiată clientului ar fi putut săvârși delictul. Helen Gamble (Lara Flynn Boyle) era deranjată de aceste lucruri. Era asistenta unui avocat, ciocnindu-se adesea cu firma lui Bobby, ba chiar a avut o relație cu acesta, l-a plăcut foarte mult nu doar pe el, ci și pe asociații cu care lucra. Helen juca astfel încât să te determine să o simpatizezi, doar că metodele la care recurgea adesea se situau în zona gri dintre legal și ilegal.

Emoții stoarse până la ultima picătură
Multe lucruri spectaculoase s-au întâmplat în toți acești ani. Elleonor și-a apărat un prieten cu care s-a trezit într-o zi la birou, purtând în sacoșă un cap decapitat. Jimmy a avut o aventură cu o judecătoare, descoperind ulterior că nu era prea normală la cap. Lindsay a fost înjunghiată cu un cuțit de un necunoscut mascat ca un călugăr și mai apoi urmărită de un criminal canibalic, Lindsay ajungând să-l împuște, atacatorul fiind condamnat pentru crimă. Ah, o bombă a distrus biroul în sezonul 4 și era pe cale să o ucidă pe Rebecca. Pare a fi genul de telenovelă, dar scenariștii au redat totul într-un mod realist și captivant. Cu toții au fost foarte buni, de la actori, care au stors ultima picătură de emoție din fiecare caz, la evenimentele din viața fiecărui personaj. Ne-au asigurat că putem avea încredere în ei. Sezonul 5 a fost unul dintre cele mai bune, încheindu-se cu inevitabila îmbulzeală în urma lovirii colegului lui Helen, Richard (o reprezentație extraordinară a acorului Jason Kravits).

Era pe cale să fie anulat după sezonul 7, dar a apărut și cel de-l optulea, care a adus o mulțime de schimbări. Câțiva actori au fost înlocuiți. Alan Shore (James Spader) a fost inclus ca asociat care trebuie să facă față multor provocări de ordin etic, dar fermecător în același timp. Sosirea lui a declanșat ruinarea firmei, toată lumea începând alte cariere, în alte locuri. Ultima secvență din serial a creat o stare surprinzător de tristă, cu Bobby întorcându-se la vechiul birou, stând pe scaun și suspinând ușor. Nu era în stare să lase totul în urmă și să meargă mai departe. Încheierea oportună pentru un show îndrăzneț, adesea întunecat.

“Nu există niciun dubiu că a fost o muncă dificilă. The Practice și Ally McBeal au fost atât de diferite, încât atunci când scriam pentru unul din ele, era o evadare totală din celălalt. […] Se pare că cele două show-uri au fost un du-te vino foarte compatibil pentru mine.” (David E. Kelley)

Leave a Reply

— required *

— required *

Despre Noi
Iti oferim articole, recenzii (reviews) si stiri despre serialele tale preferate in fiecare zi. Afla totul despre serialele noi si in top, citeste recomandari si participa in comunitatea serialelor!
Seriale
Copyright © 2013-2014 - Seriale Punct Ro - Toate drepturile rezervate.