September 2 | by Andreea Doanca
Cele mai bune seriale: News Radio

Este placere pura sa ajungi sa fi observat de NewsRadio. Sitcom-ul, lansat in luna martie 1995, isi are sediul la un post de radio din New York. Putinul timp de difuzare nu i-a impiedicat insa sa devina o adevarata echipa, o echipa atat de complexa incat putem spune ca doar The Simpsons ii mai depasesc.

Componenta show-ului il are in principal pe Dave Foley ca Dave Nelson, un director al tuturor radiourilor de stiri WNYX. Dave este conducatorul unui colectiv de munca care functioneaza asemenea unei familii surogat, exemplificat prin The Mary Tyler Moore Shore. Printre nu prea folositorii “copii” se afla si prezentatorul pompos (Phil Hartman), prezentatoarea (Khandi Alexander), o femeie cu principii, reporterul Nellie, nervos de obicei (Andy Dick), o scriitoare inteligenta, dar obsedata (Maura Tierney), o secretara cam dificila, ii lipsea o doaga (Vicki Lewis), detinatorul postului de radio, Tony Danza (Joe Rogan), un om exagerat de dur.

Unul din motivele pentru care NewsRadio a captat atentia prin colectivul foarte deosebit, original, este faptul ca trei dintre principalii membrii erau “neinteresati de maxima audienta”, prim-planuri, erau un grup kamikaze de comedianti: Foley (“a once-and-future Kid in the Hall”), Dick (poate nu va amintiti de The Ben Stiller Show de acum cativa ani, dar a castigat un Emmy, iar Dick si Janeane Garofalo au fost parte din show), si Hartman (Night Live de sambata, care dupa plecarea acestuia, a trecut de la kamikaze la sinucidere). Fiecare din acesti artisti a reusit sa isi impuna stilul original in ceea ce inseamna NewsRadio.

Personajul lui Foley este cel mai interesant. Dave Nelson este din Wisconsin, foarte multe  glume facandu-se pe seama look-ului sau de baietandru la 12 ani. Orice show aparut peste noapte ar fi facut din Dave un tip, un gen recunoscut de TV: un taranus dragut sau un prostanac prietenos. David este de fapt complicat. Este idealist si entuziast, dar nu este nici pe departe naiv; este constient de cum este perceput la TV si foloseste acest lucru in avantajul lui.

Drept urmare, Dave este un foarte bun manager care conduce WNYX  intr-o maniera apreciata si de seful lui, Jimmy James, un om limitat, cu o parere mult prea buna despre sine. David este apreciat si de redactorul Lisa (Tierney). Una din cele mai inteligente miscari in NewsRadio este faptul ca relatia cuplului nu ii prezinta pe cei doi ca avand intalniri ascunse, toata lumea din birou stia despre acest lucru, ceea ce adauga un strat de comic si intr-o eventuala tensiune.

Dintre artistii cheie, Billy McNeal (Hartman) si Matthew (Dick) au tinut in spate tot greul. Prin interpretarea sa, Hartman, incearca sa il faca pe Bill sa para sincer, atat prin subtilitati, cat si prin imbracamintea englezeasca de calitate, fiind ajutat si de un zambet permanent. Daca Hartman a incercat sa cucereasca publicul prin prestanta, imagine si dialog cu publicul, Dick a jucat unul din cele mai bune momente ale sezonului: Matthew isi ia un birou nou, ceea ce ii face gelosi pe ceilalti; Matthew este promovat, dar nu isi da seama ca este doar o miscare strategica, promovarea era neinsemnata. Personajul este un amalgam de lipsa de incredere, nesiguranta si nehotarare. Felul in care Bill, Matthew si Jimmy (groaznicul sef) au fost creati, descrisi de redactori si producatori ne face sa credem ca nu putem sti sigur la ce sa ne asteptam de la o saptamana la alta.

Ultimul, dar nu cel din urma, motiv care ne face sa afirmam ca NewsRadio este un show de calitate, este producatorul executiv/creatorul Paul Simms. El a fost creatorul The Larry Sanders Show si Late Night With David Letterman, fiind totodata unul din putinii tineri satirici care au reusit sa gaseasca un echilibru intre creativitate si ironie in cadrul show-urilor Tv, fara a-si compromite atitudinea dura. Un motiv clar pentru care publicul trebuie sa gaseasca in principalele show-uri un mix intre ironie si comic. Haideti sa renuntam putin la standardele create!

Leave a Reply

— required *

— required *

Despre Noi
Iti oferim articole, recenzii (reviews) si stiri despre serialele tale preferate in fiecare zi. Afla totul despre serialele noi si in top, citeste recomandari si participa in comunitatea serialelor!
Seriale
Copyright © 2013-2014 - Seriale Punct Ro - Toate drepturile rezervate.