September 20 | by Andreea Doanca
Cele mai bune seriale: M*A*S*H

A fost unul din cele mai iubite show-uri de televiziune. Difuzarea episodului final al serialului, cu o durată de două ore și jumătate, a devenit eveniment național. Nu a existat producție care să atragă un număr atât de mare de telespectatori, deși în 1972 era greu de prezis un așa succes de amploare.

Fiind difuzat de un post de televiziune, serialul MASH trebuia să fie mai puțin libertin față de filmul MASH, dar talentatul scenarist Larry Gelbart a reușit să aducă serialul pe culmile succesului alături de valoroasa sa distribuție. Acțiunea se desfășura în afara granițelor Coreei, unde o echipă de medici lucrau pentru Spitalul de Chirurgie al Armatei Mobile nr.4077. Toți urau acest război, dar unii medici, și anume ”Hawkeye” Pierce ( Alan Alda ) și ”Trapper” John McIntyre ( Wayne Rogers ), nu au făcut niciun efort să se adapteze. În timpul liber, în care nu operau, făceau glume pe seama celorlalți doctori și a asistentelor. Frank Burns ( Larry Linville ) era de obicei victima. Tot Frank a fost cel care a avut o aventură cu Major Houlihan ( Loretta Swit ), supranumită și ”Hot Lips”. În ciuda plângerilor făcute către colonel, cei doi erau prea simpatizați pentru a fi dați afară.

De-a lungul sezoanelor, au avut loc destul de multe schimbări în ceea ce privește actorii și personajele. Blake a murit într-un accident de avion și a fost înlocuit cu Colonelul Sherman Potter ( Harry Morgan ). Acesta avea o atitudine mult mai dură, era mult mai strict decât Blake, dar Hawkeye și Trapper erau prea amuzanți și importanți pentru a fi scoși din acțiune. Burns părăsește tabăra și este înlocuit de un personaj similar, Major Charles Winchester ( David Odgen Stiers ), un chirurg din Boston care încerca să își păstreze demnintatea. A devenit și el ținta glumelor, dar era un personaj mult mai interesant decât Burns. B.J. Hunnicut ( Mike Farrell ) îl înlocuiește pe Trapper când acesta este concediat.

Scenariștii și producătorii au încercat să nu se desprindă prea mult de realitate, chiar dacă filmările au fost realizate în California. Acest scenariu cu bărbați și femei fiind departe de pământul natal, luptând și murind pentru război, a avut un succes imens.

Show-ul se schimbă pe parcursul anilor și din alte puncte de vedere. Amuzamentul nu mai era o țintă, glumele au devenit mai sofisticate, iar cei responsabili au realizat că publicul îndrăgea îndeajuns personajele pentru a viziona o variantă mai sobră a serialului. Trebuia să se înfrunte și acest aspect oribil al războiului.

Punctul culminant al acestor schimbări a fost de fapt finalul, când războiul se încheie. Hawkeye primește tratament psihiatric pentru că avea astfel de probleme, Winchester încearcă să ajute un grup de muzicanți coreeni, iar B.J. și Hawkeye încearcă să treacă peste faptul că nu se vor mai întâlni niciodată acasă.

1 Comment
Leave a Reply

— required *

— required *

Despre Noi
Iti oferim articole, recenzii (reviews) si stiri despre serialele tale preferate in fiecare zi. Afla totul despre serialele noi si in top, citeste recomandari si participa in comunitatea serialelor!
Seriale
Copyright © 2013-2014 - Seriale Punct Ro - Toate drepturile rezervate.