September 20 | by Daniela Boca
Cele mai bune seriale: Friends

”3rd Rock From the Sun” a fost mai amuzant, ”Mad about you” – mai drăguț, ”Will & Grace” – mai deștept. ”Seinfeld” a fost mai amuzant, mai deștept și mai drăguț…de fapt, nu chiar așa drăguț. Dar ”Friends” s-a bucurat de o o bază de fani foarte solidă și merită să fie amintit ca unul din cele mai bune seriale ale deceniului. Motivul? Ei bine, cel mai mult din cauza personajelor și acelor actori care au dat viață show-ului.

La începutul anilor ’90, șase actori realizau că afacerile din televiziuni pot fi într-adevăr destul de dure. Toți și-au făcut apariția în diferite show-uri care mai apoi au ars în flăcări. În 1994, când au semnat pentru a juca într-un serial despre șase prieteni din New York, ceva s-a schimbat. S-au conectat între ei într-un mod miraculos și chiar puteai să te identifici cu acele personaje și în viața reală. Nu exista un singur personaj principal în show pe care să îl urmărești, ci șase. Grupul de prieteni, care obișnuiau să se întâlnească la Central Perk, cafeneaua din apropiere (unde cele mai bune locuri păreau mereu să fie rezervate pentru ei), îl includea și pe Joey. Acesta era un actor-nu-prea-de-succes care se comporta ca un copil mare, dar căruia îi mergea excelent la capitolul femei. Îl mai avem și pe Chandler, care efectiv nu se putea abține să arunce glume sarcastice. Ross era tocilarul paleontolog care avea și câteva probleme mintale. Sora lui, Monica, interpreta un personaj extrem de priceput în bucătărie, dar obsedat de curățenie. Colega ei de cameră, Rachel, era fată de om bogat, dar acum încerca să se descurce pe cont-propriu. Și mai era și Phoebe, o ciudată care cânta folk și care a crescut de fapt pe străzi.

Majoritatea intrigilor din acest serial s-au axat pe relațiile lor. Unul din ingredinetele ce au atras fanii în mod special a fost relația romantică dintre Rachel și Ross. Pe parcurs, aceasta s-a transformat într-un fel de legătură pe care acum o au, acum nu o mai au (cuplul certându-se la nesfârșit pe situația în care erau sau nu în pauză, la un anumit moment fiind chiar distractivă). Scenariștii au încercat apoi să capteze din nou acea magie cu Chandler și Monica descoperind, spre marea lor suprindere aș putea adăuga, că se cam plac. Acest eveniment a împrospătat serialul și l-a salvat de la îmbătrânirea prematură.

”Friends” s-a derulat pentru 10 ani, dar ar fi trebuit să înceteze după primele șapte sezoane. În ultimii trei ani au existat și momente creative, iar actorii nu și-au dezamăgit niciodată fanii, dar parcă ceva devenea bizar în legătură cu acești șase omuleți care își petreceau tot timpul împreună și care nu păreau capabili să meargă mai departe cu viața lor. Pe măsură ce actorii îmbătrâneau, devenea tot mai puțin plauzibil că acest clan de singuratici ar continua să trăiască sub forma asta pentru totdeauna. Era ca și cum conduceau niște vieți fictive, și asta s-a transformat în ceva foarte evident din cauza evenimentelor din 11 septembrie – cumva, acel atac terorist care a ucis 3000 de newyorkezi nu i-a afectat în nici un fel pe cei șase prieteni dragi. Cu toate acestea, am rămas pe poziții.

Dar ce a făcut mai exact ca ”Friends” să aibă un asemenea succes spectaculos? Au fost timpuri când era hilar, dar cel mai important lucru era că scenariștii știau într-un mod misterios să se conecteze și să intre în mințile publicului tânăr. Și au avut parte și de o distribuție de neînvins, acei veșnici căutători de job-uri cu roluri și replici ce nu erau chiar perfecte.

Toată lumea are un personaj favorit din serial. Al meu este Chandler Bing, camaradul ce nu prea avea control asupra membrelor sale și nici nu prea se putea abține de la a face glume ironice în situații nepotrivite. Mai avea, de asemenea, și un obicei foarte amuzant de a pune accent pe cuvântul greșit din propoziție. Ar putea să fie el și prietenii lui mai mult decât bineveniți în sufrageria noastră?

Citat celebru: ”Câteodată îmi doresc să fi fost o lesbiană…. Am zis cumva asta cu voce tare?” (Perry)

Leave a Reply

— required *

— required *

Despre Noi
Iti oferim articole, recenzii (reviews) si stiri despre serialele tale preferate in fiecare zi. Afla totul despre serialele noi si in top, citeste recomandari si participa in comunitatea serialelor!
Seriale
Copyright © 2013-2014 - Seriale Punct Ro - Toate drepturile rezervate.