September 20 | by Georgeta Paunescu
Cele mai bune seriale: Cheers

Când am crescut destul de mare încât să fiu considerată adult, mi-a venit mie ideea asta de a-mi găsi propriul „Cheers”. Știți voi, locul acela unde toată lumea știe cum te cheamă. Unde mergi cu colegii după muncă să te “răcorești” puțintel. Unde barmanul îți știe numele și preferințele. Tot nu am găsit ceea ce caut, până acum. Dar știți din ce cauză? Din cauza unui show TV, „Cheers”, care mi-a însămânțat această idee în minte.

„Cheers” este probabil unul dintre cele mai bune și mai iubite show-uri de televiziune din toate timpurile. Iar motivul pentru care a fost anulat este actorul Ted Danson. S-a gândit el că era cazul să încheie această aventură după unsprezece ani minunați. Cheers nu a dat lovitura din prima, din primul sezon mai bine zis. Scenariștii și actorii au căutat de-a lungul acelor episoadele drumul cel mai potrivit. Show-ul a captat atenția odată cu câștigarea premiului Emmy la categoria Outstanding Comedy Series în 1983, doar că spectatorii au avut nevoie de mai mult timp de acomodare cu serialul pentru a-l înțelege în totalitate. De îndată ce „lipeala” a avut loc, au descoperit bărulețul acesta confortabil din Boston, numit Cheers. Sam Malone (Ted Danson) era personajul principal, interpretând rolul unui alcoolic care încerca să se lase de băutură, impenitent în relație cu femeile. Barmanul sau „Coach”, cum i se mai spunea, era jucat de Nicolas Colasanto, care împreună cu chelnerița etern potrivnică (Carla- Rhea Perlman) țineau barul pe linia de plutire. Norm (George Wendt) și Cliff (John Ratzenberger) era clienții fideli. În primul episod, Sam a angajat-o pe Diane Chambers (Shelley Long), o tipă insuportabilă care le știa pe toate și se considera net superioară față de oricine altcineva din acel bar. Cu toate acestea, o atracție nebună s-a aprins între ea și Sam și mare parte din umorul specific serialului s-a bazat pe coliziunea dintre aceste două tipologii diferite.

Evoluția de-a lungul anilor
De-a lungul timpului, au avut loc tot felul de schimbări în distribuția actorilor. Colasanto a părăsit show-ul în 1985, la fel și personajul pe care îl interpreta. A fost înlocuit de un nou barman, fermierul Woody (Woody Harrelson, într-o reprezentație de zile mari). Frasier Crane (Kelsey Grammer), psiholog, se întâlnea cu Diane într-o perioadă, în bar, descoperind astfel că oamenii de acolo erau niște creaturi fascinante, numai bune de a fi studiate. În cele din urmă, s-a căsătorit cu Lilith (Bebe Neuwirth), o colegă impresionant de anemică, ce frecventa barul, de asemenea. Toți acești actori au avut o evoluție spectaculoasă cu fiecare episod. Elementul care a făcut din show un „must watch” este distribuția, modul în care toți acei actori joacă împreună, trăindu-și rolurile într-un „ensemble” extraordinar. Desigur, scenariștii s-au asigurat că replicile se ridiă la nivelul așteptărilor, depășind o anumită medie calitativă. Multe episoade aveau la bază glume referitoare la rivalitatea dintre cele două baruri, Cheers și Gary’s. Glume diabolic de amuzante.

Aceast capodoperă a anilor 80 avea propriul său univers. Avem de-a face cu ipostaze alcoolice desăvârșite, dar care nu par a fi probleme reale. Una din ele ar fi când o figură patetică alegea să umble din bar în bar în fiecare noapte, în loc să se ducă la nevastă acasă. La urma urmei, „Cheers” era spațiul plin de magie în care toată lumea te știa și erau încântați întotdeauna de venirea ta. Cred că ar trebui să fac o călătorie la Paramount Studios din California să găsesc ceea ce caut de atâta vreme.

„Au fost vremuri când, practic, nu credeam că putem supraviețui. Dar feedback-ul publicului a fost minunat și se pare că erau încântați de show. Așadar am ajuns la concluzia că nu ar fi o rușine pentru nimeni dacă l-am continua.” (Glen Charles, despre primul sezon)

1 Comment
  • În afară de faptul că autoarea consideră Cheers ca fiind unul dintre cele mai bune seriale de televiziune, comentariul este presărat pe alocuri cu expresii în engleză. Se puteau folosi fără jenă cuvinte din limba română, să nu ne mai fandosim cu rom-engleza. Undeva se scrie despre o figură patetică, poate o figură jalnică, patetic în română înseamnă cu totul altceva – vezi DEX.
    N-am înțeles cum actrița Bebe Neuwirth este “anemică”, probabil că asta este o glumă “diabolic de amuzantă”, ca să folosesc o altă perlă din comentariul de mai sus.
    Un sfat prietenesc: mai citiți câte ceva literatură și în limba română din când în când.

Leave a Reply

— required *

— required *

Despre Noi
Iti oferim articole, recenzii (reviews) si stiri despre serialele tale preferate in fiecare zi. Afla totul despre serialele noi si in top, citeste recomandari si participa in comunitatea serialelor!
Seriale
Copyright © 2013-2014 - Seriale Punct Ro - Toate drepturile rezervate.