September 20 | by Andreea Doanca
Boston Legal – O prietenie adevarata

Serialul Boston Legal a fost lansat în anul 2004 și a fost difuzat până în anul 2008, având cinci sezoane de-a lungul acestei perioade. Chiar dacă a fost nominalizat la multe decernări de premii în fiecare an, câștigând în 2007 Premiul Emmy pentru Outstanding Lead Actor in a Drama Series ( James Spader ), ABC a hotărât încheierea proiectului din cauza unui rating prea slab.

Show-ul a început ca urmarea a serialului The Practice, dar Boston Legal a avut un alt ton, apropiindu-se mai mult de Ally McBeal. Alan Shore ( James Spader ), talentatul și extraordinarul avocat, introdus în finalul sezonului din The Practice, ajunge avocat al faimoasei firme de avocatură a lui Crane, din Boston. Avocații se ocupau de obicei de procese civile ciudate dar care erau o provocare pentru aceștia, exact pe gustul lui Alan. Pe parcursul anilor, firma lui Crane a devenit cea mai apreciată din Boston, iar prietenia dintre Alan și Denny Crane a devenit una foarte strânsă, chiar dormeau împreună de multe ori. Nu era vorba de o atracție sexuală, sub nicio formă!

Cazurile nu erau prea palpitante, așa că show-ul încerca să șocheze, să amuze publicul dar prin acele aluzii sexiste deveneau ridicoli. Ceea ce vizau producătorii, era nonconformismul epocii moderne în care trăim, punând în scenă situații contemporane, cum ar fi alegerile prezidențiale din 2008. Preferința politică a Boston Legal a fost clar exprimată prin pledoaria finală a lui Alan.

Prietenia dintre Danny și Alan a oferit o viziune diferită asupra prieteniei între bărbați, mare parte din episoade s-au încheiat cu cei doi stând la un pahar, povestind. Erau heterosexuali dar sentimentele lor și modul în care își petreceau timpul împreună, nu erau prea diferite de cele ale unui cuplu…într-un final, au ajuns la concluzia că singurele persoane cu care și-ar dori o căsnicie sunt de fapt chiar ei. Spader și Shatner arătau minunat împreună, dar la un moment dat apare în serial Shirley Schmidt, o persoană foarte atrăgătoare, care a devenit un scop atât pentru Alan cât și pentru Denny. Scenariștii au avut grijă să ne amintească constant de faptul că este doar un show TV, nu reprezintă realitate.

Leave a Reply

— required *

— required *

Despre Noi
Iti oferim articole, recenzii (reviews) si stiri despre serialele tale preferate in fiecare zi. Afla totul despre serialele noi si in top, citeste recomandari si participa in comunitatea serialelor!
Seriale
Copyright © 2013-2014 - Seriale Punct Ro - Toate drepturile rezervate.