September 26 | by Denisia Balauta
Baywatch si alte trei seriale de succes

Considerat cel mai vizionat serial din toate timpurile, Baywatch avea doar într-o săptămână 1.1 milioane de vizualizări, în 148 de țări și era tradus în 44 de limbi. Puțină lume nu auzise de faimosul David Hasselhoff și de minunata Pamela Anderson.

Fiind realizat pe plajele din Los Angeles, serialul american de acțiune și dramă pune accent pe siluetele feminine și corpurile lucrate ale bărbaților. În ciuda criticilor studioului de înregistrări, Baywatch chiar a avut succes și influență.

În 24 de luni, Baywatch, fiind difuzat pe canalul NBC, a avut cele mai multe vizualizări din țară. Din Belgia și Guatemala, până în Malaysia, Kenya și Philippines, toată lumea aștepta în fiecare seară să vadă bărbați atrăgători care alergau pe plajă salvând vieți, chiar și cei din Orientul Mijlociu.

Țările precum Israel și Egipt au depășit numărul de vizualizări din Orientul Mijlociu. Conform lui Michael Berk, producătorul Baywatch, mulți musulmani au piratat copii ale acestui serial, pentru a le vizona.

Într-un studiu publicat în 2003, Profesorii Universității din Boston, Dr. Margaret și Melvin DeFleur au spus că în urma cercetărilor făcute în lumea întreagă, 12% din tineri au fost măcar o dată în Statele Unite, iar din cauză că nu au acces la filmele, muzica și show-urile americane, îi consideră pe americani ca fiind imorali sexuali.

Două dintre țările care au luat parte la acest studiu sunt: Bahrain si Arabia Saudită.
Contrar a ceea ce se crede despre femeile musulmane, ele nu sunt obligate să poarte acel hijab (voalul acela de pe cap). Conform cărții scrise de John Bowker, „What Muslim Believes”, acel voal de pe cap reprezintă îmbrăcămintea decentă – pentru a preveni tentațiile sexuale.

În timp ce mulți americani cred ca musulmanii sufocă trupurile și fețele femeilor musulmane, musulmanii sunt convinsi că americanii sunt cei care nu își respectă femeile, obligându-le să poarte culoarea roșie, frizură cu creastă, colanți și costum de baie.
Această melodramă nu a avut nici o intenție de a ofensa pe cineva, ci a vrut să scoată în evidență diferența dintre femeile din Statele Unite și cele din Orientul Mijlociu.

The West Wing

Apreciat fiind de Karl Rove și Henry Kissinger, „The West Wing” a furat inima și mintea multor critici TV, profesorilor de științe politice și multor membrii ai Casei Albe. Din 1999 până în 2006, drama lui Aaron Sorkin a avut 17 milioane de vizualizări numai în America.

În ciuda popularității serialului, unii l-au luat în bătaie de joc. Serialul politic este o variantă mai romantică a perfecților democrați prezidențiali. Idealizează Washington-ul și sentimentalizează West Wing-ul.

Este folosit în zilele noastre ca instrument educațional.

În 2010, Hillary Clinton a făcut o remarcă despre faptul că Parlamentul Myanmar ar urmări show-ul lui Sorkin pentru a afla mai multe despre tehnicile auto-guvernării. Într-un interviu, Catherine Ashton – Reprezentata Uniunii Europene pentru Afaceri Externe – a declarat că a făcut un studiu despre America și tehnicile vieții din Washington, după ce a urmărit serialul „The West Wing”.

„Show-urile TV și filmele noastre, nu sunt difuzate doar în America”, a afirmat Simone Sheffield, Managerul Statelor Unite al actriței Bollywood-iene, Aishwariya Rai și co-producătorului filmului „Lee Daniel’s The Butler”. „Trebuie să fim mai responsabili moral, pentru că este vorba de o afacere globală”.

24

După opt săptămâni de la atacul terorist de la World Trade Center, serialul „24” si-a difuzat episodul pilot.

Filmările acelui episod au fost făcute cu câteva luni înainte de acel atac terorist. Coincidența a fost că și în scenele acestui episod a avut loc o explozie a unui avion de persoane – astfel a fost considerat un Act Patriotic.

Acest serial, datorită scenariului impresionant pe care îl avea a atras tot mai multe vizualizări, devenind cea mai de succes dramă TV din toate timpurile.

Veep

Este cea mai nouă satiră politică, proiectată de Armando Iannucci și aprobată de Joe Biden, prezintă viața primei femei vice-președinte, Julia Louis-Dreyfus în rolul lui Selina Meyers.

Nominalizat de opt ori la premile Emmy, este cel mai vizionat show din timpurile noastre. În această comedie feminină este prezentată vice-președinta aiurită și șireată împreună cu echipa ei de incompetenți care încearcă să își facă un renume în Washington.

Leave a Reply

— required *

— required *

Despre Noi
Iti oferim articole, recenzii (reviews) si stiri despre serialele tale preferate in fiecare zi. Afla totul despre serialele noi si in top, citeste recomandari si participa in comunitatea serialelor!
Seriale
Copyright © 2013-2014 - Seriale Punct Ro - Toate drepturile rezervate.