January 17 | by Patricia Cojocaru
American Horror Story: Scenarii si posibilitati in sezonul 4!

Acum că ne aflăm la abia două episoade distanță de finalul celui de-al treilea sezon din American Horror Story, întrebarea de pe buzele tuturor pare să fie: ”ce ni se pregătește în sezonul 4?”

Scenaristul și co-producătorul Ryan Murphy a mobilizat deja imaginația fanilor, oferindu-le câteva mici indicii vis-a-vis de ceea ce urmează: ”acțiunea va avea loc în anii ’50” a declarat el miercuri, 15 ianuarie, adăugând că ”dacă priviți evenimentele lui 1950 dintr-o perspectivă istorică, o să vă dați seama cam despre ce-ar putea fi vorba.” El și-a asigurat de asemenea fanii că Jessica Lange va reveni pe micile ecrane – cu mențiunea că și-a exersat puțin și accentul nemțesc.

Așa că zis și făcut! Dat fiind faptul că noi suntem deja mult prea nerăbdători și nu pentru că așteptarea nu ne priește, am decis să întocmim propria noastră listă de speculații bazate pe evenimente istorice, vis-a-vis de ce-ar putea să urmeze și ce nu în cel de-al patrulea sezon din AHS. Desigur, ne putem înșela amarnic, dar pe de altă parte nu avem nimic de pierdut. Așa că haideți să ne dăm frâu liber imaginației și să vedem la ce-am putea să ne așteptăm de la scenariile lui Murphy.

1. Incidentul Roswell și o rundă de extratereștri

Acum că Murphy a dezvăluit deja faptul că o parte din filmări vor fi realizate în New Mexico și/sau în New Orleans, unul din primele scenarii posibile care mi-au venit în minte au de-a face cu presupusa prăbușire a unui OZN în zonă, cunoscută astăzi sub numele de ”prăbușirea Roswell” și care a avut loc în 1947. Nu este tocmai cea mai credibilă posibilitate scenaristică, dat fiind faptul că încă de la încheierea sezonului ”Asylum”, Murphy aproape că a promis că nu va mai avea de-a face cu extratereștri, însă de ce să ne limităm orizonturile când am putea la fel de bine să nu excludem nici o posibilitate?

2. Implicatii Stasi?
Poliția secretă a Germaniei de Est, larg cunoscută astăzi sub prescurtarea de Stasi, a fost una dintre cele mai temute și organizații ale vremii. Dat fiind faptul că Stasi a fost înfințată în 1950, premisa folosirii instituției ca element tematic este plauzibilă și ar explica atât încadrarea temporară anunțată de Murphy, cât și accentul în ”reformare” al lui Lessica Lange.

3. Crearea bombei cu hidrogen
Dat fiind faptul că Uniunea Sovietică a început testarea primei sale bombe cu hidrogen în septembrie 1949, iar Statele Unite s-au grăbit să le calce pe urme câteva luni mai târziu, nu exclud posibilitatea unor decese sau mutilări dezgustătoare în incinta unui laborator ultra-secret. Dar în cazul ăsta, Lange ar trebui să-și exerseze accentul rusesc pentru că deja are figura palidă și părul blond de care are nevoie o rusoiacă convingătoare! Dar lăsând stereotipiile la o parte, e drept că întreaga poveste a cursei înarmărilor e un moment înfricoșător din istoria recentă, dar totuși nu pare să se potrivească stilului horror-șocant pe care AHS și l-a însușit de-a lungul a trei sezoane.

4. O incursiune în culisele unui circ?
Aceasta este o bârfă pe care mulți dintre noi ne-am dori s-o auzim confirmată. Săptămâna trecută, o mână de fani neastâmpărați au postat pe Tumblr câteva postere extrem de convingătoare și de bine realizate (de ei înșiși, desigur) și care imaginau viitoarea locație a sezonului, culisele unui circ. Îmi doresc cu atât mai mult ca inuiția tienrilor să fie pe drumul cel bun, cu cât știm deja că nimeni n-a mai fugit de clowni maniaci din anii ’30, când aceștia constituiau o temă recurentă în filmele de groază. Mai mult, Murphy deja și-a manifestat simpatia față de filmul ”Freaks”, centrat pe tema clown-ilor, prin intermediul lui Pepper, din Asylum, așa că poate a venit momentul să reluăm tema în niște termeni ceva mai serioși.

5. Nașterea scientologiei
Un alt eveniment important al anilor ’50 a fost fără îndoială introducerea conceptelor legate de relaționarea metafizică dintre trup și minte. L. Ron Hubbard a publicat un prim articol pe această temă chiar în mai 1950, iar aliura acestei tematici se potrivește mult mai bine cu spiritul consacrat al AHS decât premise legate de bombe cu hidrogen sau alte ”bunătăți”. Mă întreb dacă Murphy ar îndrăzni ă se înroleze într-un scenariu atât de ambițios!

Leave a Reply

— required *

— required *

Despre Noi
Iti oferim articole, recenzii (reviews) si stiri despre serialele tale preferate in fiecare zi. Afla totul despre serialele noi si in top, citeste recomandari si participa in comunitatea serialelor!
Seriale
Copyright © 2013-2014 - Seriale Punct Ro - Toate drepturile rezervate.