June 13 | by Georgeta Paunescu
Actrita Ruby Dee a decedat

Celebra actriță americană cunoscută pentru aportul imens adus cinematografiei și teatrului, dar și pentru activismul său, Ruby Dee, a decedat la vârsta de 91 de ani, în data de 11 iunie 2014, în New York, din cauze naturale.

Ruby Dee și-a început cariera în 1940, jucând în peste 70 de filme, în producții de televiziune (telenovele și serii sau miniserii) și a fost, de asemenea, o actriță desăvârșită pe scena teatrului. Ruby Dee a înregistrat mai multe discuri și a avut parte de nenumărate distincții și nominalizări la Premiile Oscar sau Emmy.

Actrița a murit înconjurată de familie, după ce în 2005 l-a pierdut pe soțul ei, Ossie Davis, alături de care a luptat cu însuflețire pentru drepturile persoanelor de culoare. Activismul lor le-a cauzat multe probleme de-a lungul timpului, însă acestea nu i-au determinat să renunțe la convingerile în care cei doi soți credeau. În 1963, actrița a participat la Marșul spre Washington alături de Martin Luther King și Malcolm X.

Printre filmele în care actrița s-a făcut remarcată se numără: A Raisin in the Sun (concentrat în jurul exploatării rasiale și a discriminării negrilor), Edge of the City, Gone Are the Days, The Incident, Do The Right Thing, Jungle Fever, Decoration Day și, mai recent, American Gangster. Din categoria seriilor și miniseriilor TV, actrița a interpretat roluri în Peyton Place, Police Woman, Roots: The Next Generations, China Beach, The Fugitive sau Middle Ages.

Leave a Reply

— required *

— required *

Despre Noi
Iti oferim articole, recenzii (reviews) si stiri despre serialele tale preferate in fiecare zi. Afla totul despre serialele noi si in top, citeste recomandari si participa in comunitatea serialelor!
Seriale
Copyright © 2013-2014 - Seriale Punct Ro - Toate drepturile rezervate.