March 20 | by Georgeta Paunescu
8 productii pe care le poti urmari alaturi de copilul tau

De multe ori, părinții au dificultăți în a găsi programe potrivite pentru copiii lor, așadar fie încearcă să reducă timpul petrecut de micuți în fața televizorului, selectând doar producții potrivite, fie caută animații de calitate, constructive, pe care chiar ei le pot urmări alături de copii, ceea ce este și recomandat adesea. Pe de altă parte, mulți părinți nu acordă atenție acestor aspecte și își lasă copiii să urmărească orice apare pe ecrane, indiferent de natura mesajelor expediate către ei. Așadar, am conceput o listă cu 8 producții ce au o influență pozitivă în educarea copiilor și pe care părinții le pot urmări alături de ei și chiar le-ar capta atenția.

1. Ben & Holly’s Little Kingdom

Animația se bazează pe valoarea prieteniei în viața copilului, fiind adresată preșcolarilor. Apar personaje precum spiriduși, cum ar fi Ben, și zâne precum prințesa Holly. Spiridușilor nu le place magia, în timp ce pentru zâne magia este o preocupare principală, ducând adesea la rezultate dezastruoase. Lucy este o ființă umană și, împreună cu alte personaje care animează atmosfera, buburuza Gaston, creează un cadru extrem de plăcut de urmărit.
De ce l-ar urmări părinții?
Pentru Nanny Plum. Nanny este femeie de serviciu în casa părinților prințesei Holly și o definesc două caracteristici principale: sarcasmul și umorul. La fel este și regele Thistle, un om irascibil, țâfnos, dar foarte distractiv. Producția poate fi percepută atât ca un desen animat pentru copii, cât și ca o comedie foarte bună destinată părinților.

2. Charlie & Lola

Imaginația, dragostea pentru frați, cât și frustrările întâlnite între frați sunt teme centrale ale acestui show despre un frate și surioara lui sau viceversa. Charlie, frățiorul, ne anunță la începutul fiecărui episod că: “Ea e surioara mea, Lola. E micuță și foarte amuzantă.” După care fetiței îi vine o idee, iar Charlie trebuie să o ghideze pentru a o duce la îndeplinire. Desigur, având doar patru anișori, aventurile sale imaginare au și consecințe la care nu se gândește, însă o ajută să învețe din ele. Iar pe copii, la fel.
De ce l-ar urmări părinții?
În primul rând, pentru că este foarte distractiv. Iar cei care mai au surori sau frați alături de care au avut o copilărie interesantă, vor fi absorbiți de micile conflicte iscate între cele două personaje. Și chiar ai impresia că urmărești cum se defășoară o relație frate-soră. Din poziția ta de părinte, ești izbit de un umor captivant, realizând că multe idei de-ale Lolei se potrivesc de minune cu realitatea copiilor. Iar a fi părinte nu implică doar nenumărate responsabilități, ci și foarte mult amuzament.

3. Old Jack’s Boat

Ei bine, în acest caz vorbim despre un bătrânel simpatic și înțelept, pescar, care le povestește copiilor aventurile sale de pe mare. Bărbatul întruchipează figura ancestrală a bunicuțului iubit, ale cărui istorisiri includ pirați, sirene și un câine care ascultă cu atenție.
De ce l-ar urmări părinții?
Pe lângă faptul că înveți să fii răbdător și, la rândul tău, să știi cum să le spui povești copiilor, s-ar putea ca unele dintre ele chiar să te prindă, iar copilul să-ți ceară să le mai spui o dată înainte de culcare. Sau cine știe, dezbateți aventurile ca pe un lanț de experiențe constructive.

4. Peppa Pig

Multă culoare, animale vorbitoare, o muzică liniștitoare și multă creativitate. Animația se concentrează pe a demonstra importanța relațiilor de prietenie și a familiei, iar dacă lui Peppa îi place să dețină controlul, există o mulțime de personaje care inspiră copilul în mod pozitiv și pot fi luate drept model.
De ce l-ar urmări părinții?
Animația vizează, în special, familiile monoparentale, îndemnând spre acceptare și toleranță. Te poate învăța cum poți face față anumitor situații problematice, mai ales că o mare parte dintre personaje sunt feminine și demonstrează că au coloană vertebrală, principii și capacitatea de a se descurca cu mai multe job-uri în ceeași perioadă. Foarte educativ, din punctul meu de vedere, chiar dacă pare o abordare ușor feministă. Poate fi de un real folos atât pentru fetițele aflate în creștere și plină dezvoltare, cât și pentru mămici (sau pentru bărbați în înțelegerea femeilor).

5. Pingu

Pingu este un pinguin, desigur, malițios adesea, care locuiește la Polul Sud alături de familia sa și intră în tot felul de probleme. Haios și cu o mică doză de nebunie, i-ar fi pe plac micuțului tău, cu siguranță.
De ce l-ar urmări părinții?
Ai grijă cu această producție, pentru că se pricepe la a speria copiii. Tocmai de aceea e bine să-l urmărești alături de micuț, pentru a-i explica anumite ipostaze și situații și a-l face să înțeleagă de ce se întâmplă unele lucruri sau că, uneori, ceea ce ne sperie are loc la nivelul imaginației și atât.

6. Trotro

Un măgăruș care face numai probleme și personaje delicat construite, astfel încât lecțiile să se completeze și să aibă o concluzie pozitivă.
De ce l-ar urmări părinții?
Animația poate fi utilă în cunoașterea copilului și a reacțiilor la anumite secvențe, iar discuțiile în timpul și după vizionare sunt încurajate, pentru că poate desprinde multe învățături pe care nu la va uita.

7. Yo Gabba Gabba!

Urmărind animația, copilul va începe să cânte, să danseze și să se bucure de fiecare personaj colorat ca de o jucărie preferată. Practic, copiii sunt încurajați să se dezvolte prin artă.
De ce l-ar urmări părinții?
Pentru că poate fi privit ca un tutorial artistic, de parcă niște profesori pricepuți ar poposi pe ecran. Te pune pe gânduri în privința abilităților artistice pe care copilul tău le are, în sensul că ai șansa de a-i observa anumite predispoziții încă de la o vârstă fragedă. Apoi îl ajuți să le dezvolte pentru o creștere armonioasă, ca pe o pasiune sau, de ce nu, pentru o viitoare carieră.

8. Tommy Zoom

Un supererou, alături de câinele său, salvează lumea în fiecare zi, așadar e o recomandare de început pentru o introducere în lumea supereroilor.
De ce l-ar urmări părinții?
Deși poate părea enervant, în primă fază, e încărcat cu intervenții moralizatoare, iar ticălosul de Polluto poate fi comparat cu James Bond, punând la cale să preia controlul asupra întregului univers.

Leave a Reply

— required *

— required *

Despre Noi
Iti oferim articole, recenzii (reviews) si stiri despre serialele tale preferate in fiecare zi. Afla totul despre serialele noi si in top, citeste recomandari si participa in comunitatea serialelor!
Seriale
Copyright © 2013-2014 - Seriale Punct Ro - Toate drepturile rezervate.