June 12 | by Andreea Doanca
The 100 – S1E13 – Final de sezon

Iată că am ajuns și în ziua finalului primului sezon din ”The 100”! După un sezon incredibil, care a surprins plăcut lumea serialelor, ”The 100” nu a dezamăgit nici cu episodul final. Cam multe evenimente, nu? Lupte, bătălii și multe răsturnări de situație care sugerează faptul că sezonul 2 va fi foarte diferit de primul.

Primele picături de sânge obținute de Grounders, cu acea sabie în fața unuia dintre adolescenți, a fost doar începutul unui lung șir de momente care stârneau exclamații, pregătind scena pentru bătălia intensă ce urma să aibă loc. Nu știu cu ce să încep, cu explozia terenului minat, momentul când au realizat că risipeau armele degeaba, Octavia înjunghiind un Grounder direct prin ceafă și ochi. Au fost o mulțime de momente intense într-o singură oră!

Cât despre Ark, nu s-a petrecut foarte mult timp în această locație, dar a fost suficient. Kane ia decizia de a se sacrifica pentru a salva restul oamenilor de pe navă, fiind o decizie logică care a adus un sfârșit potrivit pentru acest personaj având în vedere caracterul său antagonic. A fost foarte emoționant să îl vedem cum se ridică și pleacă cu acel mers lent, pentru ca mai apoi să aflăm că Jaha se ocupase deja de detonarea manuală.

A fost plăcut și a adus zâmbetul pe buze acel moment în care s-a auzit ”Exist Music (For a Film)” de la Radiohead, folosită ca o melodie de încheiere pentru o producție Warner Bros, pentru acea scenă în care Jaha privea către pământ cu conștiința împăcată că o parte din oamenii lui vor supraviețui și sorbind din acea băutură pe măsură ce sfârșitul i se apropia. De fapt nu putem ști sigur dacă și-a găsit sfârșitul pentru că nu l-am văzut practic murind și pentru că avea oxigen cât pentru o săptămână.

Octavia a fost salvată și strecurată din bătălie de către Lincoln, iar Raven nu era într-o formă foarte bună când o văzusem ultima oară. Bellamy și Finn? Clarke era sigură că privește la rămășițele lor, însă se poate să se fi înșelat. Singura mea nemulțumire față de acest episod este faptul că au lipsit decesele unor personaje principale! O mulțime din cei cu tricouri roșii au murit în niște momente care îți taie respirația (unul din vasele Ark explodând plin de oameni). Nu știm însă dacă Bellamy, Finn și Raven au murit.

Vom vedea cum va evolua acest aspect în sezonul 2, însă per ansamblu finalul acestui prim sezon a fost excepțional. A avut acțiune care să te țină cu ochii lipiți de ecran, în principal sacrificiul lui Jaha și Raven, care pe tot parcursul episodului a făcut tot ce a putut pentru a salva pe ceilalți, asta înainte de a fi doborâtă de răni.

Având în vedere că Reapers au fost introduși de curând, în episodul anterior, planul lui Finn de a-i aduce în tărâmul Grounders a părut a fi un artificiu, însă a funcționat perfect în contextul acestui haos. Plus că o mulțime de Grounders atacau nava! Una din cele mai impresionante scene din punct de vedere vizual este aceea în care Jasper lansează acele rachete și Grounders ajung în flăcări, unii incinerați instantaneu. Wow! Schelete rămase pe pământ și niște efecte excepționale! Nu putem decât să felicităm echipa pentru străduința de a face din acest serial unul din ce în ce mai bun!

Scena de încheiere a fost interesantă. A fost frumos, tipic SF, acel moment în care Clarke se trezește în acea cameră albă, curată, cu o canapea și tablouri, introducându-ne într-o cu totul și cu totul altă dimensiune. La mijlocul episodului, mi-au trecut prin gând câteva întrebări, printre care și ”Unde este Monty?” ! Ei bine, răspunsul a venit în finalul episodului când aflăm că ”Mountain Men” erau opusul a ceea ce denumirea lor sugera. Este vorba despre cei mai avansați tehnologic și științific oameni rămași pe Pământ. Clarke și Monty sunt închiși în astfel de camere, iar privind pe fereastra unei camere observăm un înscris: Mount Weather Quarantine Ward. Astfel de momente mă fac să ador serialul acesta!

Cu tabăra distrusă, Clarke și Monty capturați mai mult ca sigur, situația incertă a lui Raven, Jasper și a celorlalți, iar Abby, Kane și nava plină de adulți ajunși pe planetă de asemenea, ”The 100” se îndreaptă către sezonul 2 cu semnul unei schimbări. Este minunat cum acest serial reușește să schimbe și să dezvolte dinamica, demonstrând că are curaj, potențial și dorința de a-și mulțumi fanii.

Această schimbare de joc, cu apariția acestor oameni evoluați, dă naștere multor întrebări. De ce Mountain Men i-au capturat și nu i-au ajutat? De ce le-au permis Grounders să trăiască fără știință, tehnologie și medicină? Și cel mai important, câți adolescenți au supraviețuit după toate aceste atacuri? Rămâne să așteptăm sezonul 2!

Urmăriți promo-ul episodului!

3 Comments
  • ce dracu inseamna totusi “mount weather quarantine ward”?

  • da, bine zis! ce inseamna “mount weather quarantine ward”???

  • Andreea Doanca

    In episodul pilot Jaha le spune adolescentilor ca vor ateriza pe Mount Weather, un munte, care in trecut fusese tabara militara. Dupa spusele lui, in acest loc existau provizii cat pentru 300 de oameni pentru 2 doi ani de zile. Este considerat teritoriul Grounders pentru ca era pazit de acestia. Daca va aduceti aminte, cand au trecut acel rau, s-au intalnit pentru prima data cu Grounders. Traducerea ar suna cam asa: Pavilionul de Carantina din Mount Weather

Leave a Reply

— required *

— required *

Despre Noi
Iti oferim articole, recenzii (reviews) si stiri despre serialele tale preferate in fiecare zi. Afla totul despre serialele noi si in top, citeste recomandari si participa in comunitatea serialelor!
Seriale
Copyright © 2013-2014 - Seriale Punct Ro - Toate drepturile rezervate.